Pitäisiköhän kuitenkin valita ”nyt ku”?

Sit ku.. Mut ku.. Näinpä!

Törmäsin tuossa Laura Peipon -blogitekstiin, joka koski juurikin sit ku, nyt ku, mut ku -ihmisiä. Myönnän, että itsekin kuulun välillä ainakin tuohon sit ku -ryhmään. Sit ku me ollaan muutettu.. Sit ku tavarat on järjestyksessä.. Sit ku loma on ohi.. Sit ku saan nukuttua paremmin.. Sit ku.. sit ku.. sit ku..

En oikeastaan itsekään ymmärrä, miksi olen tähän sit ku -ajatteluun sortunut. Lähinnä ajatusmallini koskee tällä hetkellä omaa hyvinvointia ja siitä huolehtimista. Edellisen kappaleen lauseita voisi jatkaa vaikkapa näin: ..alan taas käydä säännöllisesti salilla. …aloitan intervallilenkit. ..lopetan herkkujen jokapäiväisen mässäämisen. Ja niin edelleen.

Miksi sitä pitäisi lykätä asioiden aloittamista? Miksi kaikkeen ei niin kiinnostavaan pitää keksiä tekosyy olla tekemättä sitä mahdollisimman pian vaikka tietää, että asia on kuitenkin tehtävä? Eikö olisikin helpompaa vaan tehdä asioita ilman pidempää miettimistä miksi ei sitä voisi tehdä?

Faktahan taitaa olla se. että kun hieman himmaa muuta elämää, suunnittelee vaikka vain pari juttua tehtäväksi / päivä, ei 5-10 kuten allekirjoittanut nyt, aikaa löytyy helposti se 30 minuuttia tekemään vaikkapa lyhyt treeni tai käymään vähän reippaammalla lenkillä. Tämän jälkeen ruokakin maistuu eri tavalla, jolloin tulee helpommin syötyä terveellisemmin. Nälkä pysyy loitolla, kun syö säännöllisesti, jolloin herkkuhimotkin hiljalleen vähenevät. Tästä päästäänkin siihen, että iltaisin on väsynyt (toivottavasti!) eikä käy ylikierroksilla, jolloin uni tulee paremmin ja se on paremman laatuista. Tämä johtaa taas virkeämpiin päiviin ja positiivinen hyvinvointia tukeva kierre on valmis!

Elämme täällä vain kerran, joten mun neuvo (myös itselle) on alkaa toteuttamaan haaveita ja niitä pakollisiakin asioita sitä mukaa, kun niitä päähän putkahtaa. Edellinen esimerkki on vain yksi monista ja tottakai esimerkiksi raha on välillä esteenä tietyille haaveille, mutta suurinta osaa näistä sit ku -asioista voi kuitenkin alkaa toteuttaa vaikkapa heti 😉 Pitäisiköhän kuitenkin valita se ”nyt ku”?

Ihanaa perjantaita,
<3:llä Jenna

jenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta