PT netissä vai ihan livenä?

Tämä aihe on pyörinyt mun mielessä jo tovin jos toisenkin ja juuri sen takia koitan herätellä mun hitusen talviunilla olevaa bloggaajapuolta aiheella, josta mielipiteitä löytyy! Kiitos muuten vielä parista ihanasta kommentista edelliseen postaukseen, toteutan varmasti toiveitanne tässä kevään aikana <3 Teidän lukijoiden kommentointi on kyllä yksi bloggaamisen isoista plussista!

Mitä mieltä olen PT:stä eli Personal Trainerista netissä vs. ihan live PT:stä? 

Alkuun haluan sanoa, että nämä seuraavat mielipiteet perustuvat mun omiin kokemuksiin ja omiin mielipiteisiini näistä kokemuksista. Jos olet eri mieltä, se on ihan sallittua ja mielelläni niitäkin kokemuksia kuulen!

Saliharrastukseni olen aikanaan vuonna 2009 aloittanut ensimmäisessä opiskelupaikassani Porissa. Olin täysi noviisi siellä konkareiden joukossa ja päätin ensimmäiselle kerralle ottaa PT-tunnin. Hän laati samalla treenatessamme mulle ohjelman, johon merkitsi laitteiden säädöt, painot ja toistot sekä vielä ihan kuvatkin laitteista. Ja mikä tärkeintä, katsoi, että liikeradat menevät oikein. Tässä on yksi asia, jota suosittelen kaikille aloittelijoille. Treenaa alkuun edes se yksi kerta, mielellään muutama, ammattilaisen kanssa. Näin vältyt jo alkuun siltä, että oppisit liikkeiden tekniikat väärin (eli vältyt siltä, että pahimmassa tapauksessa aiheutat vaan vahinkoa kropallesi) ja saat juuri sinun omiin tavoitteisiisi sopivan treeniohjelman. Joillekin PT voi tuntua ”hölmöltä” sijoitukselta, mutta etenkin alussa se on kyllä sen arvoista, mutta toki myöhemminkin!

Aikaa kului ja saliharrastus oli sellaista on-off -tyyppistä. Vuoden 2013 keväällä innostuin kokeilemaan FitFarmin Lite In Shape -valmennusta eli valmennusta, johon ohjeet sekä treeniin että ruokavalioon tulivat netin kautta. Treeniliikkeisiin opastivat videot ja ruokavalio oli tarkasti määritelty. Tämä valmennus kannusti liikkumaan enemmän tarkkojen ohjeiden ansiosta, mutta sen loputtua huomasin, että painoni oli laskenut vaikka toivoin, että se olisi lähtenyt nousuun lihaskasvun myötä. Eli suurelle joukolle laadittu ruokavalio on todellakin suurelle joukolle laadittu eikä henkilökohtainen. Treenipuolella tässä valmennuksessa opin uusia liikkeitä, mutta vaarana niissä oli se, että kun treenit tulivat vain videon muodossa, ei kukaan vahtinut salilla niitä eli saatoit tehdä hyvinkin virheitä tekniikassa. Mr. A. puolestaan kokeili FitFarmin Advanced -valmennusta ja sai kasvatettua sekä voimaa että lihasmassaa. Hänellä salitaustaa oli tätä kokeillessa jo useita vuosia. Näitä nettivalmennuksia suosittelen sellaisille henkilöille, joilla on jo vankasti tekniikat hallussa tai jotka niiden lisäksi ottavat myös sitä henkilökohtaista ohjausta.

hauisKului vuosi ja vuoden 2014 helmikuussa oli ensimmäinen tapaaminen ”ihan oikean PT:n kanssa”. Tällä kertaa päätin, että haluan henkilökohtaisen valmentajan, joka katsoo tekniikat kuntoon ja myös sen ruokavalion. Treenattiin kerran kuussa yhdessä ja muuten raportoin treeneistä, fiiliksistä ym. kerran viikossa. Ruokavaliotakin päiviteltiin tarpeen mukaan ja vuonna 2014 kehityin todella hyvin! Lihasta tarttui nelisen kiloa ja rasvaa paloi hieman. Tällä kertaa todella sekä ruoka- että treeniohjelmat olivat kunnossa. Vuoden 2014 lopulla oli olkapääleikkaus ja sen myötä treenitauko. Kesän 2015 alussa kävin vielä pari kertaa treenailemassa ko. PT:n kanssa, mutta orastava talonrakentaminen ja pitkät välimatkat (treenattiin Helsingissä) saivat ajattelemaan PT:n vaihtamista lähemmäksi.

pakarapotku

Syksyllä 2015 ystäväni suosituksesta bongasin ihanan PT Niina Mantilan Liikunta&Hyvinvointi Mantilat -yrityksen takaa. Hän vetää treenejä sekä salillaan East Body Malmilla että täällä Porvoossa ja tämähän sopi paremmin kuin hyvin! Nyt muutama kuukausi ollaan treenattu yhdessä, epäsäännöllisen säännöllisesti ja hiljalleen alkaa tekniikat hioutua entistäkin paremmiksi. Treenit ovat muuttuneet enemmän hermotusta herätteleviksi tausta-ajatuksena se, että lihasta saataisiin vielä hieman enemmän kasvatettua. Sain myös uuden ruokavalion loppu vuodesta ja sitä on matkan varrella hitusen päivitelty tarpeen mukaan. Varsinaista treeniohjelmaa mulla ei enää ole, joten treenit ovat todella mielekkäitä tehdä, kun saa itse suunnitella aina treenin kulun päivän fiiliksen mukaan 🙂

Se, että treenaa henkilökohtaisen valmentajan kanssa, antaa todella paljon. Saat ylitettyä itsesi joka treenissä ainakin 120 %:sti, jolloin omat treenitkin sujuvat erilaisella temmolla, kun tiedät, mihin pystyt! Lisäksi ne tekniikat sekä lihasten oikean käytön oppii todella hyvin.
Mitä mieltä olette? Henkilökohtainen valmentaja vai ”nettiPT” vai molemmat? 🙂 
Aktiivista alkavaa viikkoa,
<3:llä Jenna
Seuraava postaus: Harjakaiset 

jenna

2 vastausta artikkeliin “PT netissä vai ihan livenä?”

  1. Eksyin ensimmäistä kertaa blogiisi 🙂 Asutko siis Porvoossa? Missä käytte tekemässä treenejä? Olen tällä hetkellä pt-valmennuksessa toisaalla, mutta haluaisin kokeilla seuraavaksi jonkun uuden kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta