Puuro trendiruokana

Pääsin mukaan Indiedaysin ja Elovenan puurokampanjaan. Puuro on varmasti melkein jokaiselle suomalaiselle tuttu ainakin sieltä lapsuuden aamiaispöydästä, niin mullekin. Tämän kampanjan myötä onkin hauska kehitellä teille muutama puuroresepti, jotka sopivat aktiivisen ihmisen päiviin sekä mietiskellä, mikä on puuron asema nykypäivänä. 
Oletteko kuulleet, että puuro on nykyään nostamassa päätään ns. ”trendiruokana”? Esimerkiksi puuroa aamiaiseksi sekä välipalaksi tarjoavia puurobaareja löytyy mm. Lontoosta sekä New Yorkista. Kööpenhaminassa puolestaan toimii puurobaari Grød, joka tarjoilee jopa 9 ruokalajin puuroillallisia! Aikamoista! Suomessakin toimii puurobaari Tampereella, Rautatieaseman matkustajatunnelin päässä, lue lisää täältä. Puurobaareista saa puuroja erilaisilla tuunakkeilla varustettuna.
Miksi puuro sitten on ”in”? Tai miksi sitä on syöty niin pitkään? Suomessa Elovena tuli tutuksi jo vuonna 1925 eli 90 vuotta sitten. Varmasti suurin syy puuron syöntiin on se, että sitä on helppo ja nopea valmistaa, mutta se on myös äärimmäisen terveellistä sekä täyttävää. Kaurasta saa nopeasti kehon tarvitsemaa energiaa sekä se ylläpitää sydämen terveyttä. Kaura nimittäin sisältää beetaglutaanikuitua, joka auttaa alentamaan kolestrolia. Kaura sisältää myös proteiinia, joka auttaa pitämään nälkää loitolla. Itse yllätyin siitä, että Elovenan kaurahiutaleissa on keskimäärin 14 g proteiinia 100 g:ssa. Elovena Plus Täysjyvä Annospikapuuroissa yhdessä annoksessa on 10 g proteiinia, joka sopii erittäin hyvin myös urheilijalle, jos annosta tuunaa vielä jollakin proteiinipitoisella lisukkeella. Kaurassa on myös kaliumia, B-vitamiineja, sinkkiä, magnesiumia, kuparia, kalsiumia, rautaa sekä seleeniä, jota tarvitaan esimerkiksi lihasten, luuston sekä hermoston terveyden ylläpitoon. Melkoinen terveysvilja siis!
Itse olen syönyt aina silloin tällöin puuroa aamiaiseksi, lapsuuden jälkeen vähemmän. Kaurahiutaleita puolestaan käytän kyllä lähes joka päivä. Niitä on helppo lisätä smoothien tai vaikka protskulettujen tai -pannarin joukkoon, jolloin kuidut tulee nautittua ihan huomaamatta. Varmasti tulevaisuudessa tulen lisäämään erilaisia puurotuuninkeja päiviini!
Tässä hieman esimakua mun kehittelemistä resepteistä. Muut reseptit tulee ensi viikolla, olkaahan kuulolla 🙂
Marjaisa smoothie
2 isoa annosta
1,5 dl punaherukoita
1 dl mustaherukoita
2 dl mansikoita
125 g pehmeää rahkaa
2 dl maitoa
Sekoita kaikki ainekset keskenään blenderissä ja nauti vaikka välipalana! Jos laitat marjat jäisinä smoothieen, säilyy se vaikka treenin ajan laukussa, jonka jälkeen sen voi nauttia palautusjuomana. 
Oletko syönyt puuroa lapsuudessa ja kuuluuko puuro edelleen sun aamiseen? Jätä kommentti kommenttiboksiin 🙂

Käy osallistumassa TÄÄLLÄ kilpailuun, jossa voit suosikkireseptiäsi kommentoimalla voittaa runsaan tuotepaketin sekä Iittalan Elovena-aiheisen mukin! 

Makoisaa torstaita,

* Yhteistyössä Elovena

jenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta