Q&A 1: Tutustu paremmin muhun

Viime viikolla päättyi vastuskuminauhojen arvonta. Arvontaan pystyi osallistumaan jättämällä mulle ihan minkä tahansa kysymyksen 🙂 Ajattelin, että kun olen suht uusi täällä FitFashionin puolella, niin pääsette tätä kautta tutustumaan muhun vielä paremmin. Kysymyksiä tuli ihan tosi hurja määrä ja jaoin ne 5 eri kategoriaan. Ensimmäinen kategoria oli hieman haastava nimetä, mutta olkoon se nyt ”Tutustu muhun paremmin”!
Kuvaile kolmella sanalla itsenäsi?
Energinen, huolehtiva & positiivinen.
Tuossa kuvauksessa lukee ettet ole personal trainer, mutta haluaisitko joskus tulevaisuudessa tehdä liikkumisesta ja hyvinvoinnista itsellesi ammatin? 
Aina silloin tällöin mielessä käy, että pitäisikö sitä lähteä takaisin koulun penkille ja lukea juuri liikunnan ja hyvinvoinnin puolelta toinen ammatti. Mutta ajatus kääntyy kyllä aina siihen, että mulla on nyt kiva työ ja kannattaako rakkaasta harrastuksesta sitten kuitenkaan tehdä ammattia.. Toisena työnähän voisi tehdä PT:n hommia jonkun verran, mutta tässä taas tulee Suomen työlainsäädäntö mukaan ”hienoine” piirteineen eli se ei juurikaan kannusta olemaan sekä yrittäjä että palkkatyössä..
Never say never eli tulevaisuus näyttää mitä tämänkin asian kanssa teen 🙂
DSC03470
Millainen arkipäiväsi on?
Aika tavallinen! Heh! Aamulla herätys noin 6:40 ja siitä aamiaisen tekoon sekä koirien kanssa lenkille. Töihin näiden jälkeen. Aamiaisen syön aina töissä samalla, kun suunnittelen päivääni & luen sähköposteja. Klo 11 lounas, välipala kahden aikaan ja kotiin pääsen lähtemään useimmiten neljän – viiden aikaan. Taas koirat lenkille ja joko lenkin jälkeen salille tai ruuan laittoon. Tehdään myös lounas itse kotona eli ruuan laitto vie kyllä joinain päivinä ison osan ajasta. Illat menee usein arkiaskareiden parissa. Kyllä, meilläkin pestään pyykkiä ja siivotaan 😉 Myös blogin kirjoitus painottuu illoille. Ennen nukkumaanmenoa käytetään koirat vielä ulkona ja syödään iltapala. Unten maille siinä klo 23 aikoihin.
Oletko koskaan kamppaillut painon kanssa?
Ylipainon kanssa en, mutta alipainon kyllä. Olen lähes koko elämäni ollut tosi laiha. Eräs vanhempieni antama ”lempinimi” mulle olikin Luuviulu.. eli kuvaa melko hyvin sitä, että laiha oltiin! Oon aina syönyt kyllä tosi paljon eli ehkäpä reipas aineenvaihdunta ja geenit on pitäneet mut hoikkana. Nuorempana en tästä asiasta niinkään välittänyt, mutta jokunen vuosi sitten lihaksikkaampi ulkomuoto alkoi kiinnostaa ja nyt ollaan menossa haavetta kohti!
Miten innostuit kuntoilusta?
Olen aina liikkunut enemmän tai vähemmän. Kuntosalille lähdin mieheni innoittamana vuonna 2009 ja sillä tiellä ollaan! Pääsyy taisi olla silloin se, että koulun penkillä istumisen vuoksi valitin selkä- & niskakipuja lähes päivittäin ja kuntosalilla treenaamisesta lähdettiin etsimään apua näiden jumien helpottamiseen.
Millainen liikuntatausta itseltäsi löytyy? 
Olen harrastanut vähän kaikenlaista. Laskettelun ja hiihdon olen aloittanut 3-4 vuotiaana, sukset vaihtuivat lumilautaan noin 10 vuotiaana. Perinteinen hiihto on säilynyt talviharrastuksena tähän päivään saakka. Pesäpalloa pelasin ala-asteella. Ratsastuksen ja agilityn Ivanin kanssa aloitin yläasteella, samalla lenkkeily tuli kuvioihin mukaan tukemaan agilityssä juoksemista. Taekwondoa harrastin myös yläasteella ja tämä taitaa olla ainoa harrastus, jonka lopettaminen harmittaa! Pitäisi ehkäpä siis aloittaa uudestaan 😉 Vuoteen 2008 asti harrastin agilityä Ivanin kanssa ja nyt 2013 aloitettiin Ferin kanssa harrastus uudestaan. 2009 kuntosaliharrastus tuli kuvioihin epäsäännöllisen säännöllisenä. Välillä oli jopa vuoden putki, mutta jossain vaiheessa taisi olla pari muutaman kuukauden taukoa. Vuoden 2012 lopusta lähtien treenaaminen on ollut viikottaista. Niin ja se lenkkeily/juokseminen.. No, lenkkeilyä tulee päivittäin, mutta juoksuharrastusta olen jälleen herättelemässä henkiin 🙂
DSC05909
Voisitko kertoa liikuntahistoriastasi? Oletko nuorempana harrastanut jotain lajia ja vaikkapa kilpaillut, vai onko liikunnan ilo löytynyt vasta myöhemmin?
Edellisessä kysymyksessä jo tulikin tuo liikuntahistoria. Kilpaillut olen sekä taekwondossa (seuran sisäisiä kilpailuja) sekä agilityssä. Ivanin kanssa agilityssä kilpailtiin ihan korkeimmassa (3.) luokassa asti, Ferin kanssa kilpaileminen aloitettiin vasta viime syksynä ja ollaan 1. luokassa. Fitness-lajeihin ei ole (ainakaan vielä) minkäänlaista halua kilpailemaan, nautitaan nyt vain treeneistä!
Kuinka kauan olet harrastanut liikuntaa ja etenkin salitreeniä aktiivisesti?
Ks. ”Millainen liikuntatausta itseltäsi löytyy?” -kysymys yltä!
Kerro taustoistasi, miten ja miksi aloitit liikkumaan?
Aiemmissa kysymyksissä jo vähän sivuttiin tätä, mutta kuntosaliharrastuksen aloitin muistaakseni sen vuoksi, että halusin päästä eroon jatkuvista selkä- & niskakivuista sekä halusin saada hieman lisää lihasmassaa. Jos mietitään, että miksi aloitin liikunnan harrastamisen alunperin, niin syy on siinä, että meillä vanhempani ovat aina kannustaneet
Vaikuttavatko koirakaverit liikkumiseesi (joku yleinen koirapostaus ois kiva!)?
Kyllä vaikuttavat! Asuimme vuoden ilman koiraa ja silloin kyllä huomasi kuinka väsynyt sitä voi olla, kun ei juurikaan yksin tule lähdettyä lenkille. Nykyään kun happihyppelyitä tulee se 2-4 per päivä, olo on täysin eri! Saatamme siis mieheni kanssa välillä syystä tai toisesta vuorotella koirien lenkittämistä. Myöskään agilityharrastusta ei olisi ilman koiria. Voisin tehdä jonkun yleisen koirapostauksen kyllä!
2013-09-19-17.12.571
Jos joutuisit valitsemaan vain yhden liikuntamuodon loppuelämäksesi, mikä se olisi?
Varmasti se olisi tuo kuntosali. Kuntosalilla treenaaminen on niin monipuolista ja uusia liikkeitä sekä tekniikoita riittää vaikka kuinka ja paljon!

Mikä on lempi urheilumuotosi? 
Kyllä se taitaa olla kuntosali tai kehonpainoharjoittelu 🙂
Oletko ikinä osallistunut ns. ryhmävalmennukseen?
FitFarmin Lite In Shape valmennukseen osallistuin keväällä 2013, mutta muita ryhmävalmennuksia en ole käynyt läpi. Tykkäsin ko. valmennuksessa siitä, että treeneihin sai uutta potkua. Miinuksena juuri suurelle ryhmälle suunniteltu ruokavalio, joka mun kohdalla aiheutti vain painon putoamisen. Tavoite oli siis saada lisää lihasmassaa.
Mikä on parasta just nyt? 
Mukavasti rullaava elämä kaikkine osa-alueineen 🙂
Millä hemmottelet itseäsi?
Niska- & selkähieronnalla, jonka saan lähes joka ilta mieheltäni. Hyvin koulutettu 😉 Hyvä ruoka ja rauhalliset illat hömppäleffan parissa ovat myös eräänlaista hemmottelua. Rentoutumista ja pientä pakoa arjesta.
Hei, oletko käyttänyt kompressiovaatteita ja mitä mieltä olet niistä? 
Olen käyttänyt kompressiosäärystimiä jo pidempään erityisesti juostessa. Olen kokenut ne kyllä hyödyllisiksi, sillä tunne jaloissa on kevyempi ja palautuminen on ollut nopeampaa. Kompressiohousuja olen testannut muutaman kerran ja näistäkin olen ollut samaa mieltä kuin säärystimistä. Tunne jaloissa on todella kevyt ja esim. treenisarjojen välissä ei tarvitse pitää niin pitkää palautumisaikaa kuin tavallisten trikoiden kanssa.
IMG_20150331_173559
Sellainen ensimmäinen Q&A-postaus! Jos mieleesi tuli lisäkysymyksiä, niin laita ihmeessä kommenttiboksiin!
Seuraava Q&A-postaus käsittelee treeni-aiheisia kysymyksiä!
Ihanaa perjantaita,
<3:llä Jenna

jenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta