Raksaprojektiko avioliiton koetinkivi?

J&A:

Oltiin kuultu, että talonrakennusprojekti on yksi avioliiiton koetinkiviä. Se, jos joku mittaisi, että onko pariskunta oikeasti tarkoitettu yhteen. Myhäiltiin vaan, että juu näin se varmasti on. Mehän hankitaan avaimet käteen -talo, ei se nyt voi olla mitenkään raskasta! Eihän me mitään tehdäkään!

Niin, väärässähän me oltiin ja ne, jotka ”varoitteli”, he olivat aivan oikeassa.

Projektin alku sujui todella hyvin. Käytiin muutama kerta pankissa, saatiin aikataulu ja käytiin rautakaupassa valitsemassa materiaalit. Aikaa kului ja tontilla alkoi tapahtua. Pian saapui paketti ja näytti, että meillähän on ihan kohta talo valmis! Samaan aikaan myytiin omaa rivitaloasuntoa ja vuoden pimeimpään aikaan myyminen oli haastavaa.

Vaikka fyysisesti me ei taloa rakennuttu, se henkinen puoli yllätti raskaudellaan. Kun jokin asia oli myöhässä, sysäsi turhautumisensa toiseen vaikka eihän se missään tapauksessa meidän kummankaan syy tai vaikutusalueella ollut. Päivät olivat välillä todella pitkiä, kun töiden jälkeen selvitteli vaikka ja mitä asioita myöhään yöhön. Stressi ja väsymys eivät saaneet parisuhdetta kukoistamaan vaan se toinen, tärkein, jäi huomiotta.

Kesälomalla, kun oltiin hetki talossa asuttu, iski aivan älytön väsymys. Hiljalleen väsymys alkaa mennä ohi, mutta ei siihen auttanut hyvät yöunetkaan. Turnausväsymystä, joka ilmeisesti aikaa myöten väistyy. Onneksi stressi alkaa hiljalleen helpottaa ja pieninä hetkinä sitä jo huomaa, että ei hitto meillä on OMA TALO! Meidän yhteinen talo! Ja me selvittiin tästäkin yhdessä 🙂

Nyt ymmärretään huomattavasti paremmin mitä tuolla sanonnalla tarkoitetaan. Rakennusprojekti ja siitä selviäminen yhdessä on kyllä todellakin hatunnoston arvoista!

jenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta