Rentoilua ja superfoodia

Myrskyistä joulukuun ensimmäistä! Ainakin täällä etelärannikolla tuulee rajusti ja valot räpsii koko ajan.. Toivottavasti ei sähköt mene poikki. Katuvalot kuulemma olivat jo sammuneet, kun mies kävi äsken lenkillä! 

Viime jouluna saadut ihanat limet Reinot!

Viikonlopun vietimme taas maalla. Matkalla pysähdyimme erääseen kauppakeskukseen vähän ostoksille ja olivat laittaneet jo oikein kunnolla joulua esille! Myös älytön kasa konvehtirasioita oli ilmestynyt Cittariin, ostetaanko me suomalaiset oikeasti noin älyttömästi niitä näin joulun alla?! Oma suhteeni suklaaseen on ihan ”lämmin”, mutta kohtuus kaikessa! Saatan silloin tälllöin syödä pari palaa suklaata ja toisinaan jääkaapissamme (joo.. syön suklaan jääkaappikylmänä!) on monta suklaalevyä, joista on syöty vaan rivi.. Sitten puolen vuoden päästä ne saa heittää roskiin 😀 Tietysti näin joulun alla tulee itsekin mässäiltyä vähän enemmän, mutta tänä vuonna varmaan rajoittuu tämä suklaan syönti eniten tuonne joulun pyhille! Mitä nyt se puolikas suklaapala/päivä joulukalenterista, jonka saimme mieheni kanssa äidiltäni 🙂 

Huomasin myös eräässä kaupassa CocoVi:n tuotteita ja ajattelin, että monesti on pitänyt jotain superfoodia kokeilla niin nyt kyllä ostan jotakin testattavaksi! 

Päädyin sitten ostamaan Hamppuproteiini-jauhetta sekä Maca-jauhoa. Lukuisia muitakin vaihtoehtoja olisi ollut, mutta nyt testataan eka nämä ja jos tuntuu siltä, että toimii, niin sitten muitakin voi testailla 🙂 Hamppuproteiinista sanotaan näin:

”Hampunsiemenissä on kaikkein kattavin syötävissä ja käytettävissä oleva proteiini koko kasvikunnassa.

Proteiineja pidetään täysiarvoisina, kun ne sisältävät kaikkia aminohappoja siinä määrin, että ne vastaavat ihmiskehon tarpeita. Hamppuproteiini sisältää kaikkia 21:tä tunnettua aminohappoa, mukaan lukien 8 välttämätöntä aminohappoa, joita aikuisen ihmisen keho ei pysty tuottamaan itse.
65 % hampunsiemenien kokonaisproteiinisisällöstä on globulaarista proteiinia ns. edestiinia, joka on hyvin samantapaista kuin ihmisen verinesteen sisältämä globuliini. Edestiini on helposti sulavaa ja imeytyvää.
Proteiinit ovat mahdollisia herkistäviä aineita. Reaktioita ovat aiheuttaneet ainakin soija ja maitotuotteet. Hampunsiemenistä johtuvia allergioita ei kuitenkaan ole raportoitu. Muihin proteiinijauheisiin verrattuna hamppuproteiinijauheessa on runsaasti monityydyttymättömiä rasvahappoja (omega-6 ja omega-3) ihmiskehon kannalta ihanteellisessa suhteessa 3:1.
Useat kasvisperäiset proteiinijauheet, joissa ei ole luomumerkintää, sisältävät usein liuottimia, joilla on kielteinen vaikutus ympäristöön ja ihmisen terveyteen. CocoVi-hamppuproteiinijauhetta valmistetaan ainoastaan kylmäpuristustekniikalla, näinollen se ei edellytä heksaanin tai muiden liuottimien käyttöä valmistusprosessin aikana.
Hamppuproteiinijauhe on ihanteellinen proteiinilisä urheilijoille, kasvissyöjille ja vegaaneille joiden terveys edellyttää ruokavaliota, joka sisältää vähän tai ei lainkaan eläinproteiineja.” (cocovishop.com)

Ja Macajauhosta puolestaan näin: 

”Maca on korkealla Perun vuoristossa kasvava ristikukkainen, retiisimäinen kasvi.

Maca sisältää 18 aminohappoa, erilaisia kasvisteroleja, runsaasti vitamiineja (B1, B2, B6, C, E) sekä kivennäis- ja hivenaineita, joista erityisesti kalsiumia, kaliumia, magnesiumia, rikkiä, rautaa, fosforia, sinkkiä, kuparia, piitä ja mangaania.

Tänä päivänä maca on tunnettu ruoka-aine urheilumaailmassa, koska se lisää energisyyttä, kestävyyttä, fyysistä suorituskykyä, hapen määrää veressä ja aivojemme neurotransmittereiden tuotantoa. Adaptogeenit tukevat immuunijärjestelmän toimintaa ja lisäävät kehon yleistä energisyyttä, keskimäärin 10-15%. Maca on äärimmäisen rakentavaa ruokaa ja sisältääkin 18 aminohappoa sekä erilaisia kasvisteroleja. ” (covishop.com & superfoodit.com)

Maca (superfoodit.com)
Tein tänään huomiseksi aamuksi smoothien valmiiksi alla olevan kuvan aineksista ja saa nähdä miltä tuo maistuu aamulla ja miten keho reagoi varsinkin tuohon Maca-jauheeseen.

Smoothiesta tuli ainakin jännän väristä! Hamppuprotsku kun on vihreää, niin värjäsi tuota ennen niin oranssia smoothieta vihreän suuntaan.. Mausta sitten lisää aamulla 🙂

Lauantaina satoi lunta ja aamulenkki koirien kanssa metsässä oli hyvinkin talvinen 🙂 

Launtai-iltana kävimme mieheni ja isäni kanssa Tampere X-mas -konsertissa kuuntelemassa Eppu Normaalia ja Leningrad Cowboysia. Meno oli kova ja Leningrad Cowboys oli hauskempi kuin olin kuvitellut 🙂

Ja vielä maratonpostauksen päätteeksi pari kuvaa aamun lintulaudalta ja Feristä lenkin päätteeksi 🙂

Ai niin, leivottiin riisipiirakoita eilen äidin kanssa! Hyviä tuli 🙂   

Mitä joulun odotukseen teillä kuuluu? Ja kuinka monella on se suklaakalenteri? 🙂 

Muutama vuosi sitten appivanhemmilta saadut UGG:n tohvelit, on kyllä lämpimät!
jenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta