Resepti – Lämmittävä lohikeitto talvipäivään

Ihanaa! Vihdoin kunnolla lunta tänne etelään 🙂 Joskus aiemminkin olen maininnut, että mä oon niin talvi-ihminen. Siis jos on lunta! Jotenkin virkistyn ja herään vasta näin lumen keskellä. Hassua, mutta näin se on!

Näin kunnon talven keskellä ja #timmikuun vallitessa me ollaan tehty paljon keittoja ruuaksi. Kananuudeli-, jauheliha- sekä lohikeittoa ainakin. Keitot ovat näppäriä siitä, että ne on suhteellisen nopea tehdä ja kerralla saa tehtyä isommankin satsin, jolloin säästyy jokapäiväiseltä kokkailuhetkeltä. Lisäksi niistä saa todella täyttäviä, mutta silti ne ovat mukavan kevyitä näin joulun ja uuden vuoden herkuttelukauden jälkeen. Huomenna taidan tehdä ruokaisan lohisalaatin tämän keittoputken jatkoksi 🙂
Lämmittävä lohikeitto talvipäivään

  • n. 8 dl vettä
  • 7 keskikokoista perunaa
  • 8 kpl porkkanoita
  • 400-500 g lohta fileenä
  • 1-2 tl suolaa
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 1 tl timjamia
  • n. 0,5 tl chilijauhetta (laita ensin hieman ja lisää oman maun mukaan)
  • 2 rkl (Kotimaista-) kasvislientä

Laita vesi kattilaan. Kuori porkkanat ja perunat ja pilko ne reilun kokoisiksi kuutioiksi. Lisää ne sekä suola ja mustapippuri kattilaan. Anna kiehua noin puoli tuntia tai kunnes perunat & porkkanat ovat kypsiä. Poista lohesta nahka sekä ruodot. Kuutio myös se reilun kokoisiksi kuutioiksi. Lisää keiton joukkoon timjami, chili sekä kasvisliemi. Lisää lopuksi lohet ja anna keiton kiehahtaa kerran. Herkuttele!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
<3:llä Jenna

jenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta