Säilö sato talteen – Lähes ilmainen lisuke vaikkapa rahkan päälle

J:

Puuro ja rahka kuuluvat melko monen arkipäivään. Meillä rahkaa kuluu jonkin verran, molemmilla nykyään noin annos päivässä. Puuro taas on harvinaisempi näky meidän lautasilla. Nämä kuitenkin ihan pelkiltään maistuvat vähän tylsiltä, joten erilaisia lisukkeita on mukava laittaa joukkoon makua piristämään. Mikä olisikaan parempi rahkan tai puuron kylkiäinen näin syksyllä satokausiaikaan kuin marjat sekä itse tehty omenasose?

Omenasose on valloittanut ainakin allekirjoittaneen sydämen, etenkin se itse tehty. Tänä vuonna omenasato on monessa paikassa todella runsas ja niin onneksi myös Anssin tädin luona, josta kävimme hakemassa monta kassillista omenoita 🙂 Omat puut ovat vasta tänä kesänä istutettu, joten runsasta satoa saa vielä tovin odotella! Päädyttiin tekemään omenoista sosetta, joka on kyllä todella yksinkertaista valmistaa. Ja, kuten otsikossakin mainittu, lähes ilmaista, jos saat omenat omasta puusta, sukulaisilta, ystäviltä tai vaikkapa naapurista! Omenoiden lisäksi tarvitset vain hieman aikaa, kattilan, vettä, sokeria sekä sosemyllyn ja pakasterasioita.

Omenasose


Pese ja pilko omenat siten, että keskiosa jää pois.
Laita kattilan pohjalle tilkka vettä ja lisää sinne omenan palat. Keitä kannen alla hiljalleen välillä sekoittaen niin kauan, että omenat ovat pehmenneet.

Kaada omenat kattilasta sosemyllyyn, pyöräytä soseeksi ja lisää soseen joukkoon hieman sokeria. Laita sose pakasterasioihin ja pakkaseen, josta sitä on helppo sulatella pitkin talvea 🙂

Herkuttele 🙂


jenna

2 vastausta artikkeliin “Säilö sato talteen – Lähes ilmainen lisuke vaikkapa rahkan päälle”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta