Sisältä kaunis

Aloin pohdiskella sitä, miksi ulkonäkö tuntuu olevan nykypäivänä ”se juttu”. Tämä tulee nyt vähän kärjistetysti mutta, tuntuu siltä, että jo ala-asteikäset (ja varmaan vähän nuoremmatkin) ovat alkaneet keskittyä entistä enemmän omaan ulkonäköönsä. Joudut syrjityksi, jos et meikkaa tai pukeudu uusimpien trendien mukaisesti, jo lapsena! Ei lasten pitäisi miettiä omaa ulkonäköään vaan leikkiä ja olla lapsia. Kyllä sitä ehtii olla aikuinen sen 70-80 vuotta elämästään. Satuin joku päivä taannoin katsomaan telkkarista ohjelmaa, jossa aikuiset antoivat lastensa pukeutua minihameisiin ja minitoppeihin, meikata ja laittaa tukan kiharalle. No joo, tuo viimeinen on ihan fine, mutta jos kyse on n- 6-vuotiasta, niin haloo! Tämä sarja muistaakseni sijoittui tuonne saarivaltakuntaan, mutta kuitenkin … Niin kuin sanoin, kärjistetty esimerkki 😉

Nykyään myös nuorten keskuudessa esiintyy ulkonäköpaineita enenevässä määrin. Some taitaa olla yksi iso syy näihin ulkonäköpaineisiin. Kaiken maailman Instagramit ja Facebookit ovat koko ajan läsnä ja sinne tulee lisättyä kuvia itsestä, #selfie #belfie #whatever. Allekirjoittanut myös laittaa kuvia itsestään tuonne Instagramiin, mutta you get the point! Jos elämä pyörii vain ja ainoastaan oman ulkonäön ympärillä, mennään väärään suuntaan ja kovaa! 

Miksei se ulkonäkö voi olla enemmänkin sivutuote jostain, mikä saa sinut voimaan paremmin? Esimerkiksi otan tietysti oman harrastukseni, salitreenaamisen. Niin kutsuttu ”fitness-buumi” on selvästi lisännyt salitreenaamista juuri siten, että porukka treenaa enemmän ulkonäön vuoksi kuin sen terveyden.  Mutta toivottavasti myös monet ajattelevat sen niin, että jos kroppa on hyvässä kunnossa, saa lihaksista tarvittavan tuen keholle ja sen jaksamiselle paremmin. Liikuntahan vapauttaa myös niitä endorfiineja, jotka saavat aikaan sen loistavan fiiliksen treenin jälkeen! Liikunnassahan on myös lukuisia muita positiivisia seikkoja. 
We Heart It
Mutta miein myös seuraavaa: vaikka kroppasi olisi kuinka loistavassa tikissä, oletko silti ”hyvän näköinen”, jos sisältäsi et sitä tunne? ”Sisäinen kauneus näkyy ulospäin” pitää mielestäni erittäin hyvin paikkansa. Jos olet löytänyt sen positiivisuuden ja tunnet itsesi loistavaksi tyypiksi, oletko silloin kaunis ulkonäöstäsi riippumatta? Mielestäni juuri nämä ihmiset, jotka kulkevat pää pystyssä ja pieni hymy suupielissä, ovat kauniita, hyvän näköisiä. 
Eli pitäisikö meidän sen peilin sijaan  (joka on toki edelleen loistava mittari sille kehityksen näkemiselle, ja kuvat ikuistavat nämä muutokset, jotka mieli unohtaa) keskittyä siihen, miltä meistä tuntuu? Hakea sitä hyvää oloa ja miettiä vasta sitten, että tuokin vatsamakkara pitäisi saada häivytettyä? 
En väitä, että olisin tyytyväinen omaan ulkonäkööni. Siis toki olen ylpeä siitä, miten olen kehittynyt, mutta aina on kehitettävää. Mutta olen kyllä alkanut löytää sitä puuttuvaa positiivisuutta itsestäni ja alkanut keskittyä negatiivisten asioden sijaan positiivisiin. En tiedä, näkyykö nämä pienet muutokset ulospäin, mutta toivon niin 🙂 Hymy synnyttää uusia hymyjä 🙂 
We Heart It
Olette kauniita!
<3 Jenna
We Heart It

P.S. Muista osallistua Me We:n pipo-arvontaan, tarkemmin TÄÄLTÄ! Aikaa sunnuntaihin asti 🙂 
jenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta