(Taas) resepti raaka-suklaalle :)

Okei. Myönnetään. Oon menettänyt sydämeni ihan totaalisesti raaka-suklaalle (ja vähän raakakakuillekin!). En kuitenkaan edelleenkään anna itselleni lupaa jokapäiväiseen herkutteluun edes näillä terveellisemmillä vaihtoehdoilla! Vaan pidetään nää sellaisina spesiaalijuttuina yhdelle, maksimissaan kahdelle päivälle viikossa 🙂 

Musta tuntuu, että vaikka sokerikoukusta on päässyt eroon, kummittelee se tuolla alitajunnassa edelleen ja retkahdus ei oo kuin muutaman ylimääräisen herkun ulottuvilla. En tiedä onko juttu oikeasti näin, vai tuntuuko vaan siltä.. Tämän takia pidän kuitenkin etäisyyttä makeaan ja tuohan se kaupan päälle paremman ja tasaisemman fiiliksen! Ei koko aikaa insuliinitasot heilahtele kehossa ja mieli vaella ees taas. 
Mun mielestä siis myös raakasuklaa kuuluu näihin herkkupäivän juttuihin, vaikkakin koostuu lukuisista terveydelle hyvistä ainesosista. Onhan siinäkin sitä energiaa ja niitä kaloreita.. Tietysti yksi pala päivässä ei varmasti hetkauta kenenkään elämää suuntaan tahi toiseen, mutta huutakaa hep! te, jotka oikeasti pystytte ottamaan vain yhden 😀 Täällä on kovin hiljaista..

Mutta mennääs tarkemmin tuohon otsikon aiheeseen. Koko eilisen ja edellistäkin päivää hyvän matkaa vietin aikamoisessa hedarissa. En tiedä mistä moinen iski, mutta normaalisti kireät niskatkaan eivät tällä kertaa olleet syynä. Olisiko ehkä se, että töissä on tullut vietettyä entistä enemmän aikaa koneella? Vai se, että oon nukkunut pari yötä melko katkonaista unta? Kuka tietää.. Ajattelin kuitenkin illalla, että nyt on jo kaikkea kokeiltu hedariin ja väsymykseen, paitsi raakasuklaata 🙂 Sellaisen tekoon siis! Juuri sopivasti GreenStreetiltäkin (ei maksettu mainos) saapui paketti, jossa oli kauan kaipaamaani riisinlesejauhetta ja pari uutta suklaamuottia. Tässä resepti:
Herkuttelijan raakasuklaa

1 dl kaakaovoi
2 rkl kookosöljy
0,75 dl raakakaakaojauhe
1 rkl lucumajauhe
1 rkl riisinlesejauhe 
kookossokeria oman maun mukaan (laitoin n. 2tl)

Sulata  ensin kaakaovoi vesihauteessa, lisää joukkoon kookosöljy. Tämän jälkeen sekoita mukaan myös jauheet ja lopuksi kookossokeria oman maun mukaan.

Jaa sula suklaamassa muottiin ja laita pakkaseen tunnin ajaksi tai jääkaappiin noin neljäksi tunniksi. Tällä ohjeella tuli 12 konvehtia. 

Herkuttele! <3

Huomenna olisi tiedossa pikkujoulut. Saa nähdä miltä tuntuu viettää sellaiset pitkästä aikaa ihan kuivin suin 😉 En kyllä usko, etteikö hauskaa olisi ilman alkoholiakin! Muutenkin tulossa ihana viikonloppu, kun ollaan ihan vaan kotona 🙂

Mukavaa torstaita,

Jos haluat enemmänkin seurata mun höpinöitä ja treenejä, 
niin liityhän lukijaksi tuolta vasemmasta sivupalkista 🙂 Voit myös seurata:jenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta