Tasapainoinen elämä – Pitäisikö sitä tavoitella?

käsivarsiseisonta

Milloin on hyvä? Koska sitä oppii nauttimaan sellaisesta elämästä mitä juuri nyt elää?

Olen huomannut, että tavoittelen jatkuvasti hieman aktiivisempaa elämää. Samalla myös hieman rennompaa ja kiireettömämpää sellaista. Jännä, miten sitä tuntuukin siltä, että koko ajan pitäisi tavoitella edes hieman tämänhetkisestä poikkeavaa elämänrytmiä. Mikä siinä onkin, että ei voi vain miettiä hymyillen, että näin on hyvä ja vaikkapa huomenna ihan tiedostamattaan parantaa aamuheräämistään, käydä lenkillä tai kuntosalilla tekemättä siitä minkäänlaista numeroa?

Luulen, että meillä tämä hektinen elämä, jota nyt on jatkunut viimeiset 8 vuotta ;), on osaltaan vaikuttanut siihen, että siitä tasapainoisesta elämästä on saanut vaan haaveilla. Mutta toisaalta ehkäpä tämä on juuri se meidän tapa elää. Jos meillä ei vaan olekaan tarvetta suunnitella seuraavaa viikkoa tai kuukautta eteenpäin kellon tarkasti. Jos me halutaankin elää hieman spontaanimmin. Välillä rentoillen, välillä vähän liikaakin kiirehtien. Ehkäpä juuri nyt onkin hyvä?

Alitajuntaisesti liikaa tiedostamatta sitä onkin elänyt ne viimeiset 8 vuotta (ja toki siis kaikki viimeiset melkein 26 vuotta) ihan hyvää elämää. Sellaista, mistä tykkää. Miksi sitä sitten tarvitsisi muuttaa? Miksi sitä joka viikko pitäisi tehdä tietty määrä treenejä aina samoina päivinä, käydä aina torstaina kaupassa, pestä pyykkiä vain lauantaisin ja ulkona syömässä maksimissaan kerran kuussa? Niinpä! Ei miksikään!
Tällainen ajatuksenvirta tällä kertaa! Enpä taidakaan koittaa muuttaa elämänrytmiäni vaan nauttia siitä juuri tällaisena, välillä jopa hieman kaaottisena.
Ihanaa alkavaa viikkoa,
<3:llä Jenna

jenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta