Täyttävä ja herkullinen lohisalaatti sekä avokadotahna

Mulla oli pitkään sellainen käsitys salaatista, että sillä ei nälkä lähde! Ei vaikka sitä puputtaisi kuinka ja paljon. No, nyt täytyy todeta, että tämä käsitys on kumottu ajat sitten. Salaattiin kun voi laittaa muutakin kuin vain kurkkua ja salaatin lehtiä 😉

Tämän salaatin resepti on sellainen, jonka mukaan teen useimmiten salaatit. Proteiinin lähde vaihtuu sekä kastike, mutta muuten samoilla mennään. Jos haluaa lisätä hiilaria, käy täysjyväpasta hyvin, kun sen keittämisen jälkeen jäähdyttää siivilässä kylmän veden alla!
Täyttävä ja herkullinen lohisalaatti
Itse salaattiosuus on todella simppeli, tarkkoja määriä en osaa teille antaa, mutta raaka-aineet kyllä:

  • lehtisalaatteja
  • paprikaa
  • kirsikkatomaatteja
  • auringonkukansiemeniä
  • pinjansiemeniä
  • cashewpähkinöitä

Proteiinin lähteenä tällä kertaa oli lämminsavulohi. Tähän sopii tietysti vaikkapa kana tai parman kinkku 🙂 Vain mielikuvitus ja maku on rajana!
Avokadotahna
Avokado on erittäin hyvä rasvan lähde, se sisältää myös runsaasti kaliumia sekä foolihappoa, B-, E- ja K-vitamiinia. Avokadon on todettu myös pienentävän sydän- ja verisuonisairausten riskiä, joten suosittelen ehdottomasti käyttämään kyseistä hedelmää. (lähdeLisäksi ainakin allekirjoittaneen mielestä avokado on todella hyvää!
Tällä kertaa käytin avokadoa sitruunaiseen tahnaan, joka toimi todella hyvin lohisalaatin ”kastikkeena”:

  • 1 avokado
  • 1,5 rkl sitruunaista oliiviöljyä
  • 1,5 rkl tavallista oliiviöljyä
  • hippunen suolaa

Halkaise avokado ja poista kivi. Kaavi hedelmäliha kulhoon. Lisää joukkoon öljyt, ensin vaikka vähän vähemmän ja tarvittaessa lisää. Sekoita avokado ja öljyt tasaiseksi massaksi siten, että koostumus on mielestäsi hyvä. Maista ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Tahnaa voi käyttää myös esimerkiksi dippinä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ei muuta kuin herkuttelemaan!
Pirteää keskiviikkoa,
<3:llä Jenna

jenna

4 vastausta artikkeliin “Täyttävä ja herkullinen lohisalaatti sekä avokadotahna”

  1. Kiitos reseptistä. 🙂 Tästä tuli mun lemppari rasvalähde lounaalle. 😛 Aivan taivaallista paahdetun Realin päällä ja pihvin ja salaatin kanssa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta