Teen asioita, koska blogi ?

Viime viikko vietettiin talvilomaa mökillä keskellä oikeastaan ei yhtään mitään. Tällä talvilomalla sekä blogilomalla olen havainnut sen, että välillä tekee todella hyvää vain olla. Olla omien ajatustensa kanssa, tehdä välillä jotain pientä tai olla tekemättä yhtään mitään. Istua ja ihmetellä. Kävellä rauhallisia lenkkejä, ottaa aikaa itselleen ja omille ajatuksilleen kuitenkaan kehoa rasittamatta. Syödä hyvin, parantaa maailmaa niiden tärkeiden ihmisten kanssa. Ei sitä aina sen kummempaa tarvita.

Ehkä se on juuri tämä suorittaminen, jonka takia tämän bloginkin lopettamista on jo niin monesti miettinyt. Tuntuu, harmi kyllä, että tästä on tullut vain suorittamista. Käydään salilla, jossa pitää muistaa ottaa muutama kuva ja kirjoittaa treeni ylös, että muistaa mitä on tehnytkään. Tästä sitten kirjoitellaan blogiin postaus ja muokataan kuvia, tehdään tunti pari töitä aina yhden jutun eteen. Tehdään ruokaa, josta pitää muistaa ottaa kuvia ja kirjoittaa resepti muistiin, että voi sitten päivittää blogia. Käydään lomalla, josta sitten kirjoitellaan taas blogiin. Ja niin edelleen. Niin, bloggaaminenhan on pohjimmiltaan toki ideoita, valokuvaamista sekä kirjoittamista, mutta jotenkin ajatus taustalla on muuttunut siihen suuntaan, että kaikki mitä tekee, tekee jostain syystä ”pakosta” koska blogi.

Näinhän bloggaamisen ei ainakaan mun mielestä pitäisi mennä. Tällaisena harrastuksena tämän pitäisi olla mukavaa ja rentoa tekemistä. Ei väkipakolla asioiden järjestämistä siten, että saa sitten jotain kirjoitettavaa blogin puolelle. Oikeastaan todella outoa, että bloggaamisesta muodostui tällainen pakkopulla mulle.. Olen nimittäin edelleen sitä mieltä, että tämä on todella ihana harrastus, mutta vain tämä suorittamisnäkökulma on syy sille, että luovuus ei juurikaan kuki.

Ensimmäinen asia ongelman ratkaisemiseen on sen myöntäminen, sanotaan. Ehkäpä tämä oivallus oli nyt se ensimmäinen askel ja seuraavaksi tulee sitten asian ratkaiseminen. Jos sitä vain eläisi tavallista arkea, välillä erikoisempia viikonloppuja sekä rentouttavia lomia ja kirjoittaisi eteen tulevista asioista sen sijaan, että eläisi elämäänsä tätä varten? Loogista, eikö? 🙂

Hyvin todennäköisesti kaikki muukin hässäkkä (talo, treenit, arjen pyöritys jne.) on ajanut tilanteen siihen, että lähes joka ikistä asiaa elämässään on alkanut arvioida sekä tehdä jotenkin hieman pakonomaisesti. Tämä lomailu sekä rentoutuminen on avannut silmät sekä mielen havahtumaan siihen, että ei sen näin kyllä tarvitse olla !

Katsotaan iskeekö tämä kirjotusinsipiraatio tulevaisuudessa hieman erilaisista lähtökohdista sellaisina hetkinä, kun sille ei ole pedattu suoraan kalenterista rakoa!

Ihanaa alkavaa vikkoa,

-J

jennaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta