Terveellinen suklaajäde, nam!

Tänään oon bongaillut vaikka kuinka monta blogijuttua terveellisistä herkuista. Näinpä se herkkuhimo iski sitten tähänkin osoitteeseen! Tällä viikolla oon ollut tosi tarkka herkkujen syömisestä. Nollatoleranssi. Siis epäterveellisten herkkujen, mutta mulle esimerkiksi rahka marjoilla toimii myös herkkuna. Nyt kuitenkin halusin syödä jotain uutta.
Suklaajäätelö. Kelpais! Miten siis tehdä terveellistä suklaajätskiä ilman sokeria ja kermaa?
Kokeilin joskus taannoin terveellistä suklaavanukasta. Tästä vähän modaamalla kehittelin ”jäätelön” 🙂
Terveellinen suklaajäätelö

(2 annosta)

2 banaania
avokado
1 rkl lucuma-jauhetta
1 rkl raakakaakaojauhetta
vettä sen verran, että ainekset sekoittuvat tasaiseksi (n. 0,2 dl)
Kuori ja pilko banaanit. Halkaise avokado ja poista kivi, koverra hedelmäliha. Sekoita kaikki ainekset keskenään blenderissä, kunnes seos on sileää. Jos haluat lisää makeutta, lisää hieman hunajaa tai kookossokeria. Mun makuun banaanit tuovat tähän jo riittävän makeuden!
Kaada seos kulhoon ja laita kulho pakastimeen. Sekoittele seosta välillä, noin puolen tunnin välein. Kun jätski on mielestäsi valmis, laita päälle vielä kaakaonibsejä. En jaksanut odottaa kuin 1,5 h, jolloin jäätelö sai hieman rakennetta, mutta oli osittain vielä aika juoksevaa.. Hyvää kuitenkin 🙂
Ensi kerralla teen jätskin yöksi pakkaseen!
Nauti välipalana tai herkkuhetken yllättäessä!
Herkullista torstai-iltaa,
P.S. Käyhän osallistumassa GoExpo-messulippujen arvontaan täällä!
jenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta