Terveelliset grilliherkut viikonlopuksi tai vaikkapa juhannukseen!

Mikä onkaan parempi tapa valmistaa kesällä ruokaa kuin grillaus? Kun me 3,5 vuotta sitten muutettiin nykyiseen asuntoomme, oli selvää, että grilli on ostoslistalla erittäin korkealla prioriteetilla. Kun lumet sulaa, on melkein pakko putsata grilli ja avata grillikausi. Ja kautta jatketaan kyllä pitkälle syksyyn. Niin, onhan sitä grillattu kyllä uuden vuoden aattonakin 😉
Mun mielestä grillissä ruuan valmistus on ihan älyttömän näppärää ja helppoa. Eli ei tarvitse todellakaan olla mikään ravintolakokki osatakseen grillaamisen salat! Tosin pieni puolustus tähän väliin siitä, että meillä on käytössä nimenomaan kaasugrilli. Ihan avotulellakin on tullut ruokaa tehtyä ja sekin sujuu kätevästi, kun on kunnon ritilät. Mutta hiiligrillistä ei sitä kokemusta ole kertynyt.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos olet havittelemassa grillin ostoa, suosittelen ehdottomasti sellaista grilliä, jossa on ainakin yksi parila. Tällä on älyttömän helppo valmistaa kasvikset ja vihannekset, ei ne pienet porkkanasiivutkaan putoa. Niin ja siihen kannattaa kiinnittää huomioita, että parila ja ritilä ovat valurautaisia, käyttöikä on tällöin huomattavasti pidempi.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAKuten otsikossakin lupailen, jaan teille nyt yhden ihan top 3 -listalle nousseen ateriamme, siis grillissä valmistetun sellaisen. Okei, perunat vaativat hitusen keittiötä tai keittolevyä grillin kyljessä, mutta muuten tämä ruoka valmistuu nopeasti ja helposti ilman keittiön sotkemista ulkona!
Bongasin At Maria’s-blogista näppärän grillipellin ohjeen, jota testasin ensimmäistä kertaa juuri tätä ateriaa valmistettaessa: Ota pala foliota ja leikkaa hieman foliopalaa pienempi pala leivinpaperia, laita leivinpaper folion päälle ja taita folion reunat. Voilà!
Terveelliset grilliherkut viikonlopulle
Määrät syöjien mukaan
Lohta
Uusia perunoita
Kesäkurpitsaa
Kirsikkatomaatteja
Oliiviöljyä / rypsiöljyä/ perunoille hitusen voita
Suolaa & pippuria
Pese ja harjaa perunat ja laita ne ensimmäiseksi keittymään. Perkaa lohesta ruodot, mutta nahan voit jättää paikoilleen.
Pese kesäkurpitsa ja pilko se reilu sentin paksuisiksi siivuiksi. Halutessasi kesäkurpitsoista tulee todella hyviä, kun ne ennen grillausta suolaa ja odottaa, että ne alkavat hikoilla. Tämän jälkeen pyyhkii suurimmat nesteet talouspaperilla pois.
Huuhtele kirsikkatomaatit.
Laita grilli kuumenemaan.
Valuta perunoista vesi pois, kun ne ovat vielä aavistuksen kovia.
Grillaa ensiksi (parilan puolella) kesäkurpitsat. Kesäkurpitsojen päälle voi ripotella suolaa ja pippuria, valkosipulijauhekin sopii erinomaisesti!
Samaan aikaan voit laittaa lohen toiselle puolelle grillautumaan. Lohellekin riittää mausteeksi suola & pippuri ja vaikka ripaus sitruunaa.
Kun kesäkurpitsat ovat saaneet kauniin värin, siirrä ne lautaselle ja laita tilalle perunat ja tomaatit. Vaikka perunat ovat jo lähes kypsiä, saavat ne mukavan maun ja rapeuden vielä grillistä. Aavistus suolaa ja voita perunoiden päälle.
Lohi on silloin täydellisen kypsä, kun se on keskeltä vielä hieman punainen.
Asettele ruuat tarjolle ja herkuttele!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Löytyykö teistä grillaukseen hurahtaneita? 🙂
<3:llä Jenna

jenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta