Testissä kreatiinia & protskujauheita

Sain Mass.fi:ltä testiin reilu viikko sitten kolme tuotetta, jotka tukevat sekä treenaamista että siitä palautumista. Paketista löytyi Powerman 100 % Pure Creatine -kapseleita, Powerman Muscle Fuel 50/50 -jauhetta sekä Powerman Whey 106 ISO25 + Enzymes -heraproteiinijauhetta. Mass.fi on suomalainen yritys, joka on toiminut jo vuodesta 2006.
Oon lähes koko kuntosalihistoriani ajan käyttänyt epäsäännöllisen säännöllisesti lisäravinteita. Palautusjuomaa varmaankin pisimpään. Mulla on kuitenkin aina ollut sellainen suhde lisäravinteisiin, että ne tosiaan on LISÄravinteita. Eli jos vaikka oon tankannut hyvin ennen salitreeniä, en ota latausjuomaa (en muuten oo henkilökohtaisesti huomannut tästä olevan juurikaan hyötyä, siis latarin käytöstä) tai jos tiedän, että syön kunnon aterian treenin jälkeen, en sekoita palaria ”turhaan”. Kuitenkin jos on kiireinen päivä eikä ehdi syödä lähes heti treenin jälkeen tai vaikkapa välipalaksi tarvitsee jotain nopeasti tehtävää ja nautittavaa, on juuri protskujauheesta hyötyä. Se kun kulkee näppärästi mukana ja sen voi nauttia nopeasti. En kuitenkaan suosittele korvaamaan aterioita lisäravinteilla, edes sillä proteiinijauheella, mutta kiireessä sekin on parempi ratkaisu kuin nälissään oleminen!
Postimies toi siis kreatiinikapseleita, valmiiksi sekoitettua palaria sekä heraa. Seuraavassa tarkempaa tietoa (faktaosuudet mass.fi) ja omia kokemuksia:

Powerman 100% Pure Creatine – 200 Capsules

”Powerman 100% Pure Creatine kapselit ovat nopea ja kätevä tapa kreatiinin nauttimiseen päivän aikana tai salilla. Jokainen kapseli sisältää 800mg puhtainta mahdollista 100% kreatiinimonohydraattia.
Powerman 100% Pure Creatine on tehty laadukkaasta kreatiinista. Tuote on valmisettu Saksassa, joka on tunnettu tiukoista standardeistaan ja laaduntarkkailustaan. Powerman -sarjaa on valmistettu Saksassa jo yli 15 vuoden ajan. Powerman 100% Pure Creatine kreatiini on näin ollen yksi maailman puhtaimmista ja ladukkaimmista kreatiinivalmisteista.
Hyödyt
800mg kreatiinia per kapseli
Puhdas ja laadukas 
Voi auttaa voimantuoton ja lihasmassan lisäämisessä”

Olen nyt viikon verran syönyt kreatiinia 3 kapselia päivässä, eli 2,4 g. Jotta kreatiinitasot pysyvät pitkällä aikavälillä lihassoluissa korkealla, suositellaan noin 3-5 g annosta / päivä.  Alkuun voi ottaa 5 päivän tankkausjakson, jonka aikana saadaan kreatiinitasot nopeasti ylös. Annostus on tällöin 5 g kreatiinia 4 x päivässä 5 päivän ajan. 
Kreatiini auttaa etenkin siinä, että lihasvoima kasvaa. Vielä en voi sanoa suuria johtopäätöksiä tämän jakson vaikutuksesta, mutta varmasti parin viikon kuluessa pitäisi jotain huomata. Olen ennenkin käyttänyt kreatiinia ja silloin koin kyllä aineesta olevan hyötyä juuri voimatasoihin. Kapselit on helppo ottaa aamulla muiden vitamiinien kanssa 🙂
Powerman Muscle Fuel 50/50 – Vanilla

”Muscle Fuel 50/50 on ainutlaatuinen sekoitus palautumiseen. 50% proteiinia ja 50% hiilihydraattia, on ideaali proteiinin ja hiilihydraatin suhde palautumiseen. Tuotteen proteiinit koostuvat kaseeinista ja heraproteiinista, hiilihydraatteina ovat dekstroosi, maltodekstriini ja maissitärkkelys. Lisäksi tämä Powerman –sekoitus sisältää kalsiumia, magnesiumia, sinkkiä ja kromia.
Muscle Fuel 50/50 voi ensiluokkaisen koostumuksensa ja yhdistelmänsä ansiosta paitsi nopeuttaa huimasti palautumista, täyttäen energiavarastot nopeasti, myös edistää lihaskasvua merkittävästi. Tästä syystä Powerman Muscle Fuel 50/50 onkin mitä tehokkain palautumisjuoma, mikä voidaan toki nauttia myös aamulla tai välipalana.

Hyödyt
Yli 27g proteiinia per annos
Yli 31g hiilihydraattia per annos
Suuri annos maltodekstriiniä
Tasaisesti imeytyvä hiilihydraatti”

Tämä valmis proteiini&hiilari -sekoitus vaikutti alusta asti tutustumisen arvoiselta. Normaalisti sekoitan itse treenijuoman sekä palarin, mutta tässä sekoitus hiilareista ja protskuista on valmis eli eikun jauhot purkkiin ja vesi tai maito sekaan. Tätä jauhetta voi käyttää mm. treenijuomana tai palautukseen.

Vaniljan maku tuntui alkuun todella makelta, kun jauheen sekoitti maitoon, mutta tasoittui, kun lisäsin joukkoon hieman vettä. Jauhe sekoittui hyvin eikä paakkuuntunut, tästäkin iso plussa!

PowerMan Whey 106 ISO25 + Enzymes – Chocolate

”Powerman Whey 106 on heraproteiinien edelläkävijä. Tuote sisältää 25% isolaattiaheraa ja entsyymejä, jotka auttavat pilkkomaan proteiinin kehossa. Euroopan suosituin ja edistyksellisin heraproteiini.
Korkea proteiinipitoisuus ja sekoitus heraproteiinia ja isolaattia, puhtainta heraproteiinia. Vähärasvainen ja vähähiilihydraattinen heraproteiinisekoitus.
Powerman Whey 106 sisältää myös aminohappoja, jotka edistävät lihaskasvua ja auttavat rasvattoman lihasmassan ylläpidossa ja säilyttämisessä. Tuotteeseen lisätyt entsyymit auttavat pilkkomaan proteiineja nopeammin kehon käyttöön, lisäksi ne auttavat ruoansulatusta. Powerman Whey 106 tuotetta on myös rikastettu L-karnitiinilla, mikä todistetusti toimii apuna rasvanpoltossa.

Hyödyt

90% proteiinipitoisuus

Vähärasvainen, vähähiilihydraattinen, vähän sokeria

Edistää lihasmassan kasvua ja rasvattoman lihasmassan ylläpitoa”

Tämä herajauhe sopii niin palautusjuomaksi, lisäproteiinin lähteeksi esimerkiksi smoothien sekaan tai vaikkapa välipalarahkan korvikkeena sellaisenaan.  Maku tässä tuotteessa pesee kyllä kaikki tähän mennessä maistamani, nimittäin ihan kuin suklaavanukasta joisi 🙂 Ei kuitenkaan äklömakeaa sellaista, vaan just sopivaa!
Proteiiniletut
0,5 dl Powerman Whey 106 ISO25+ Enzymes Chocolate -jauhetta
1 kananmuna
2 kananmunanvalkuaista
2 banaania
ripaus suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
Sekoita ainekset keskenään, paista oliiviöljyssä pienehköjä lettuja kunnes pinnat on kullanväriset.
Herkuttele!

Ootko maistanut Powermanin tuotteita? Tai käytätkö yleensäkään lisäravinteita? 🙂

Makoisaa päivää,


Jos haluat seurata blogiani helposti:


Liity lukijaksi blogin vasemmasta sivupalkista
Tykkää >  Facebook
Seuraa > Instagram
Seuraa > Bloglovin
Seuraa > Blogilista 
jenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta