Testissä monipuolinen Garmin Vivoactive -älykello

*Yhteistyössä Garmin

Viime marraskuussa pyörin pitkin Helsingin Messukeskusta GoEXpo-messujen parissa. Halusin tutustua erilaisiin sykemittareihin sekä älykelloihin. Tavoitteeni oli löytää sellainen laite, jossa olisi sisäänrakennettu GPS, jolloin esimerkiksi juoksulenkin matkan mittaaminen olisi näppärämpää. Ennen olin ottanut lenkille sykemittarin ranteeseen mittaamaan sykettä ja puhelimen taskuun mittaamaan matkaa. Nykyälypuhelimet ovat vähän hankalan kokoisia roudata taskussa mukana, joten olisi tosi näppärää, jos nämä ominaisuudet olisivat kaikki yhdessä laitteessa! Toinen, josta olin haaveillut, on unenlaadun mittaaminen. Mitä insinööri nyt ei haluaisi mitata?!

Päädyin messuilla Garminin osastolle. Osasto oli täynnä erilaisia sykemittareita sekä aktiivisuusrannekeita. Avulias messuhenkilö kuunteli mun tarpeet ja suositteli kovasti Vivoactive-älykelloa. Se sisältäisi juuri sen GPS:n ja sykemittauksen sekä monta muuta ominaisuutta:

  • Erittäin ohut GPS-älykello, jossa on auringonpaisteessa helposti luettava, tarkka värikosketusnäyttö
  • Urheilusovellukset, kuten GPS-ominaisuutta käyttävä juoksun, pyöräilyn, golfin, uinnin ja aktiivisuuden seuranta, näyttävät tilastoja, vaikka et olisi puhelimen ääressä
  • Pariliitettynä älypuhelimeen kello ilmoittaa hillitysti väristen saapuvista puheluista, teksti- ja sähköpostiviesteistä ja kalenterikohteista sekä yhteisöpalvelujen ja muiden mobiilisovellusten tapahtumista
  • Mukautettavissa maksuttomilla Connect IQ™ -kaupan kellotauluilla, widgeteillä ja sovelluksilla
  • Akun virta riittää kaikkiin suorituksiin enintään 3 viikoksi kello-/aktiivisuudenseurantatilassa tai enintään 10 tunniksi GPS-käytössä

Lähde: Garmin.com
SONY DSC SONY DSC SONY DSC
Kuukausi sitten postimies toimitti testiin Vivoactiven. Heti seuraavana päivänä kello käteen ja seuraamaan askeleita. En ikinä aiemmin ole mitannut paljonko askelia päivän mittaan tulee, mutta nyt sekin tulee tehtyä huomaamatta. Eikä pelkästään askeleiden mittaus ole se ”siisti juttu”, vaan se, että kello värisee ranteessa, jos istun liian pitkään! Välillä tulee tehtyä pitkään töitä tietokoneen ääressä, joten on tosi hyvä, että joku muistuttaa liikkumaankin.
Vivoactive ei suoraan mittaa sykettä, mutta Garminin sykevyön kanssa homma toimii. Lenkille lähdettäessä voi napauttaa Kävely- tai Juoksu-sovelluksen päälle, jolloin kello mittaa esimerkiksi sykettä, keskitahtia, kalorien kulutusta, matkaa sekä piirtää kartalle reittisi.
Kun kelloa pitää ranteessa lähes päivittäin ja ranneke on valkoinen, haluaa sen välillä putsata. Vivoactiven vesiluokitus on 5 ATM, joka tarkoittaa, että se kestää 50 m syvyyttä vastaavaa painetta. Eli sen kanssa voi mennä uimaan (uinnillekin oma sovellus) tai sen voi näppärästi huudella puhtaaksi hanan alla! Pitihän sitä mökillä testata upotusta järveenkin, uimaan en 2 asteiseen veteen uskaltanut 😉 Ja kyllä, kello toimii edelleen.
Unta en ole vielä mitannut Vivoactivella, mutta kirjoittelen siitä vielä erikseen jahka muutaman yön saan vertailtua unen laatua ja virkeystasoa.
Niin, yksi näppärä juttu on se, että lataamalla ConnectIQ-sovelluksen puhelimeesi, synkkaa Vivoactive itsensä automaattisesti Bluetoothilla apin kanssa. Näin voit selailla vaikkapa eri päivien askeltavoitteiden täyttymistä, muuttaa asetuksia ja tavoitteita yms.
SONY DSC
Tähän mennessä en ole keksinyt negatiivisia puolia Garminin Vivoactivesta, päinvastoin 🙂
Aktiivista viikonloppua!
<3:llä Jenna

jenna

2 vastausta artikkeliin “Testissä monipuolinen Garmin Vivoactive -älykello”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta