Tonnikala-riisipiiras ja muuta mukavaa

Tänä aamuna kello soitti jo 7:50. Siis en ole herännyt pitkään aikaan viikonloppuna näin aikaisin! Mutta tänään oli hyvä syy, nimittäin kampaaja 9:00 🙂 Heräsin virkeänä ja nautin kunnon aamupalan ja jäähdytetyn espresson (ei vieläkään mitään kuumaa suuhun :/ ) ja läksin kampaajalle. Luottokampaajani Sadun kanssa pohdimme jälleen, että mitä tälle päälle keksisi, kun ei tuo vaaleampi sävy oikein ollutkaan kiva.. Lopputuloksena päädyimme liukuvärjäykseen ja siihen jo kauan sitten mun otsalla nähtyyn sivuotsikseen 🙂 Lopputulos on kiva ja vähän erilainen kuin ennen ! Ponnarikin näyttää nyt ihan mukavalta, kun tyvi tukasta on tumma ja latva sitten vaalea 🙂

Bongasin joululahjaksi saamastani FuelFood-kirjasta tonnikala-riisipiirakan ohjeen ja ajattelin tehdä sellaisen välipalaksi. Kaikilta varmasti löytyy ko. ohjeeseen tarvittavat ainekset kaapista ja tonnikalan voi korvata jollain muullakin kalalla. Muutin ohjetta hieman ja tein sen kaksinkertaisena, jolloin se mahtuu halkaisijaltaan 24 cm vuokaan . Elikkäs:

Tonnikala-riisipiirakka


220 g keitettyä riisiä (itse käytin täysjyväriisiä)
2 purkkia tonnikalaa tai muuta kalaa
mausteita oman maun mukaan (laitoin valkosipulijauhetta, timjamia, persiljaa sekä hieman limemehua)
2 dl maitoa 
2 kananmunaa
kirsikkatomaattia siivuina
juustoraastetta 

Keitä ensin riisi. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. 


Sekoita riisi ja tonnikala sekä mausteet ja kaada seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita maito ja muna ja kaada munamaito riisi-tonnikala seoksen päälle.



Paista uunissa noin 15-20 minuuttia.

Ota piirakka pois uunista ja asettle päälle tomaattisiivut sekä juustoraaste. Paista vielä jonkin aikaa, jotta juusto sulaa ja pinta kauniin ruskea. 



Nauti vaikka salaatin kera!

 Herkullista viikonloppua!

jenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta