Tortelloneja ja gratinoitua kukkakaalia

Päivänä eräänä mietin tuossa, että mitä sitä taas oikein kokkailisi.. Jotain helppoa, nopeaa ja hyvää! Toki myös sellaista, mikä olisi aika terveellistä ja sopisi ruokavalioon.. No keksin sitten, että tortellonit voisivat olla aikas hyviä 🙂 Ja niitä on helppo ottaa töihin lounaaksi. 
Eli ostin sekä kasvistäytteisiä, että ilmakuivattukinkku-täytteisiä versioita. En nyt jaksanut ite alkaa ihan alusta asti väsäämään, sittenhän ne ei olis enään olleet niin ”helppoja” 😛
Mutta siis paketti molempia versioita sekä paseerattua tomaattia purkki tai pari, ihan riippuen siitä, että kuinka paljon tomaattikastiketta niihin haluaa.

Tortellonit runsaaseen veteen suolan kera ja kiehumaan muutamaksi minuutiksi, 2-5 minuuttia riippuen valmistajasta. Laitoin kasvistäytteiset omaan ja lihatäytteiset omaan kattilaansa, jotta niiden annostelu on sitten helpompaa. Kun tortellonit on kypsiä (pasta ei ole enään kovaa vaan ehkäpä al dente), kaadoin vedet pois ja sekaan purkin paseerattua tomaattia. Sitten koko homma vielä takaisin liedelle, jotta kastike lämpenee. 
Tortelloneja voi syödä ihan itsekseen tai vaikkapa leivän ja salaatin ja tietysti juustoraasteen kera 🙂

Toisena reseptinä ajattelin jakaa teille joskus muutama vuosi sitten appiukoltani saaman reseptin eli Gratinerad Blomkål och samma på finska, Kratinoitu Kukkakaali. Tätä lisuketta kuulemma syödään paljon tuolla länsinaapurissamme ja hyväähän se onkin! Suht terveellistä (jos käyttää voin sijaan vaikka oliiviöljyä) ja myös proteeinirikasta!

Gratinerad Blomkål
1 kukkakaali
suolaa
3 rkl vehnäjauhoja
0,5 l maitoa
2 munaa
juustoraastetta

Pilko kukkakaali ja huuhtele siivilässä.

Keitä kukkakaalit suolatussa runsaassa vedessä, kunnes (tässäkin tapauksessa) ne ovat al dente. 

Kukkisten kiehuessa voit valmistaa valkokastikkeen kananmunalla (joo mikäköhän sen nimi sit oikeesti onkaan!). Eli sulata voi kattilassa. Ja lisää siihen jauhot, ruskista.

 Mittaa ja lämmitä maito (itse lisäsin kermaa maidon joukkoon, koska meillä ei ollut riittävästi maitoa) ja lisää se kattilaan koko ajan sekoittaen.

Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon kananmunat.

Voitele uunivuoka.

Laita joukkoon kukkikset (vesi tietysti valutettu pois).

Kaada joukkoon kastike ja päälle vielä juustoraastetta oman maun mukaan. 

Kratinoi uunissa 250 asteessa noin 30-40 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea ja ”kastike” hyytynyt. Tarjoile vaikkapa kanan tai pihvin ja salaatin kaverina!

Tässä pari helppoa ja hyvää reseptiä näin alkuviikkoon! 

Illalla salille sitten testaamaan uutta treeniohjelmaa! Oon niin fiiliksissä 🙂 

http://www.pinterest.com/pin/503136589592511310/

Tsemppiä viikkoon!
<3 Jenna
jenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta