Tunnelmallinen iltapäivä Vanhassa Porvoossa

J & A:

Reilu 5 vuotta sitten ei voitu kuvitellakaan, että muutetaan Porvooseen. Täällä on nyt asusteltu juurikin se 5 vuotta ja ihan hitusen päälle. Porvoo on ihana kaupunki, ainakin tuo vanha kaupunki, joka on varmasti jokaiselle suomalaiselle punaisista aitoistaan tuttu. Eilen oli Vanhan Porvoon joulunavajaiset, ollaan missattu ne jokaisena tähänastisena Porvoovuonna, mutta nyt päätettiin olla kotona ja käydä katsomassa mitä siellä oikein tapahtuu!

Tultiin paikalle juuri hieman ennen kolmea, jossain luki, että kolmelta on avajaiset. Käveltiin vanhalta sillalta kohti Raatihuoneentoria ja kuunneltiin sieltä kantautuvia joululauluja. Ihmisiä oli kerääntynyt torin täydeltä sekä pikkukujatkin olivat porukkaa täynnä. Meillä oli ihan älytön nälkä rautakauppakierroksen jälkeen, ja päätettiin, että ei jäädä sen ihmeemmin katselemaan vaan mennään suoraan syömään. Vastaan tuli kuitenkin tonttukulkue rumpaleineen sekä itse joulupukkikin, joten olihan se kaivettava kamera esiin ja räpsittävä pari kuvaa!

vanha_porvoo

kulkue_2

kulkue

joulupukki

Kulkueen mennessä ohi käveltiin Zum Beispieliin, joka on yksi lempparilounaspaikoista koko kaupungissa. Isot annokset joka kerta ja ruoka on aina tajuttoman hyvää! Suositellaan ehdottomasti, jos satut vierailemaan täällä 🙂

zum_beispiel

zum_beispiel_2

zum_beispiel_3

Syömisen jälkeen lähdettiin kävelemään takaisin autolle, mutta olihan se ”pakko” (lue: Jennan oli pakko) päästä katsomaan vielä pikkuinen putiikki, josta mukaan tarttui muutama joulukoriste.

joulukuusi

me

raatihuone

aitat

Välillä on kiva ottaa tällaisia pieniä irtiottoja arjesta vaikka ihan vain omassa kotikaupungissa! Vanhassa Porvoossa tulee todella harvoin vierailtua, mutta joka kerta se on sen arvoista!

jennaa

2 vastausta artikkeliin “Tunnelmallinen iltapäivä Vanhassa Porvoossa”

  1. Bongasin postauksesi tuolta Treenibloggareiden Facebookista. Tulin kurkkimaan, kun olin itsekin tuolla Porvoon joulunavauksessa ekaa kertaa nyt viime lauantaina 🙂 Aika hauskaa kun oltiin myös tuossa samassa raflassa syömässä ja muutenkin aikataulu kuulosti ihan samalta kuin meidän :DD

    • Olipa hauska sattuma 🙂 Harmi, kun ei havaittu toisiamme! Siellä oli kyllä paljon porukkaa liikkeellä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta