Vaaka saa pölyttyä nurkassa

Oho! Huomasin juuri, että vaa’alla käynti on kuulkaas jäänyt täysin jo reilu kuukausi sitten! Tämä on tapahtunut ihan itsestään ja vaivihkaa täysin huomaamatta.

Jo parin-kolmen vuoden ajan olen käynyt todella säännöllisesti vaa’alla. Aina maanantaiaamuisin herättyäni ennen kuin olen syönyt aamiaisen tai juonut edes vettä. Onhan se ollut ”kiva” tarkkailla miten paino kehittyy vai kehittyykö, mutta jossain vaiheessa homma taisi muuttua hieman negatiiviseen suuntaan siinä suhteessa, että vaa’an lukemasta alkoi ottaa turhaa stressiä. Jos paino ei ollut noussut vaikka olin käynyt ahkerasti salilla ja syönyt hyvin, niin saatoin syyllistää itseäni täysin turhasta > lisää stressiä. Jos paino oli noussut, olin tyytyväinen, mutta toisaalta kertooko se paino sitten yhtään mitään?

Jos makaat sohvalla kaiket illat mässäillen herkkuja, ei ihme, että paino nousee, mutta ei se varmasti siksi nouse, että siihen lihasmassaa kertyisi. Jos treenaat kovaa, syöt oikein ja riittävästi, paino muuttuu joko ylös tai alas sen suhteen, mikä on lähtötilanne. Mulla tavoitteena on saada lihasmassaa ja kiinteytyä, kehittää siinä sivussa voimaa ja vähän liikkuvuuttakin. Tämä varmasti tuo tullessaan vielä muutaman eksta kilon. Kertoiko se joka viikkoinen vaa’alla juoksu sitten yhtikäs mitään siitä, oliko paino noussut, koska lihasta vai koska rasvaa oli ”tarttunut”? Vai oliko vain kertynyt enemmän nesteitä? Niinpä! Ei kertonut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Summa summarum: Taidan jatkaa tällä menetelmällä, jonka olen huomaamatta ottanut käyttöön ja annan sen vaa’an pölyttyä siellä nurkassa tulevaisuudessakin. Silloin tällöin (n. 6 kk välein) voi sitten käydä katsomassa hieman tarkempia suuntia InBody-mittauksesta ja muuten seurata kehitystä ihan peilin ja treenipainojen avulla 🙂 Kuvia kannattaa myös ottaa silloin tällöin, sillä seurantakuvat ovat todella hyvä motivaattori. Niistä näkee kehityksen helposti!
Leppoisaa sunnuntaita!
<3:llä Jenna

jenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta