Valintojen maailma: Muutama sananen ajankäytöstä

Huomaan silloin tällöin havahtuvani siihen, kuinka harmittelen sitä, kun en lapsena opetellut käsilläseisontaa. Tai sitä, kun en jatkanut ranskan kielen opiskelua lukion jälkeen. Tai että en edelleenkään jaksa juosta sitä 5 km ilman älyttömän montaa taukoa. Tai johonkin muuhun vastaavaan asiaan, jonka haluaisin osata, mutta en ole vaivautunut opettelemaan.

Toinen ajatus harmituksen jälkeen on useimmiten se, että kyllä mä sitten huomenna aloitan. Ensi viikolla kyllä panostan siihen astangajoogaan, sitä kautta saisin näppärästi voimaa ja kehonhallintaa. Ja kyllä mä sitten ensi kuun alusta tai kun on paremmat ilmat käyn juoksulenkillä. Nyt ei oikein viitsi, kun on tuota pölyäkin..

Niin. Kyllä mä sitten kohta ja jos mä sit joskus kun on aikaa. Kuulostaako tutulta?

Mun arjessa valitettavasti melko usein juuri tällaiset ajatukset pääsevät valloilleen. Mikä siinä aina onkin, että odottaa sitä ensi viikkoa tai kesää tai lomaa, että silloin sitä aikaa varmasti on enemmän. No ei sitä kyllä ole! Ihan joka päivä meillä on käytettävissä sama 24 h. Se, mihin ja miten sen käyttää, on jokaisen päätettävissä. Tietysti työ, nukkuminen ja ruuan valmistus vie siitä ajasta jo siivun, mutta muu osa on ihan vapaata riistaa!

Valitsenko tänään 4 tunnin telkkarimaratonin vai olisiko sittenkin salitreeni ja kunnon lenkki koirien kanssa parempi? Jos sitten näiden jälkeen teen iltapalaa ja katson sen Temptation Islandin tallennukselta. Selailenko Instagramia ja Pinterestiä löytäen yhä hienompia jooga ja kehonhallintaliikkeitä kateellisena huokaillen vai kokeilisinko itse jotain liikettä? Ehkäpä jopa huomaan, että se onnistuisi tai jos ei heti, niin ainakin kovasti harjoittelemalla jonain päivänä! Kuitenkin nopeammin kuin kuvia katselemalla 😉 Otanko joka illalle puolen tunnin tai tunnin aikaa ruuan laitolle vai tekisinkö maanantaina ison satsin kerralla, jolloin seuraava kokkaushetki olisi vasta torstaina? Ehtisin vapautuneen ajan käyttää vaikkapa siihen ranskankielen opiskeluun!

PicMonkey Collage
kuvat: pinterest.com

Niinpä, valintojen maailma! Ei sitä tietysti joka päivä tarvitse olla kovin tehokas. Välillä on enemmän kuin ok ottaa ihan rennosti sohvalla makoillen ja katsellen sitä lemppari sarjaa. Mutta arkena tuntuu välillä siltä, että aikaa on vain ihan liian vähän. Olisiko se peiliinkatsominen ja pieni vaivannäkö ajankäytön priorisoimisen kanssa paikallaan? 🙂

Nyt kuitenkin aloitetaan Vappu! Järkeistetään ajankäyttö sitten ensi viikolla (tämä on lupaus, ei enää niitä tekosyitä ja laiskotteluja!). Meillä Vappu menee vähän rauhallisemmissa tunnelmissa mökkeillen, mutta kyllä ne tippaleivät & simat on pakattu mukaan ! Niin ja kävin kyllä ostamassa viinipullonkin, saa nähdä tuleeko avattua 😉 Blogi ei jää sen kummemmalle vapputauolle, sillä mulla on teille mm. pari Q&A-postausta tulossa!
Hauskaa Vappua ihanat!
<3:llä Jenna

jenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta