Vihdoin löysin sen oikean

Innostun helposti uusista asioista. Etenkin uusista liikuntamuodoista. Tähän väliin tulee kuitenkin se MUTTA! Eli valitettavasti myös kyllästyn aika nopeasti uusiin juttuihin, jos ne eivät olekaan riittävän mukaansa tempaavia ja mielenkiintoisia.

Olen kokeillut pienen ikäni aikana jonkin verran uusia lajeja. Pesäpalloa, sulkapalloa, ratsastusta, taekwondoa, hitusen sitä crossfittiakin! Kaikki nämä ovat olleet todella kivoja ja joitakin olen harrastanutkin useamman vuoden, mutta sitten ne ovat vain jääneet.

Kuten varmasti kaikki blogiani vähänkään lukevat tietävät, että pääharrastuksenani on kuntosalilla treenaaminen. Tavoitteena on pitää kroppa hyvässä kunnossa, saada vielä hitunen lihasmassaa, lisää voimaa ja oppia uusia liikkeitä ja tekniikoita. Olen vuosien varrella todennut, että yksilölajit sopivat mulle parhaiten, joten tämä laji on kyllä tempaissut voimakkaasti mukaansa. Tykkään juuri tällaisesta itsensä ylittämisestä ja hikoilusta salilla. Joka kerta jokin liike sujuu paremmin, opin uutta tai voin nostaa painoja. Juuri tämä on se syy, miksi sitä jaksaa viikosta toiseen samaa juttua! Toki on niitä heikkojakin hetkiä, mutta ne opettavat yllättävänkin paljon itsestä.

Kuitenkin tällainen hieman ”hektinen” laji vaatii vastapainoksi myös rauhoittumista ja mahdollisuutta lihaksille palautua. Tähän olen kokeillut venyttelyä, mutta yleensä homma on mennyt niin, että olen venytellyt muutaman minuutin ja kyllästynyt.. Viime vuoden lopulla kokeilin ensimmäisen kerran tosissani joogaa ja se alkoi vaikuttaa ihan täydelliseltä lajilta juuri hektisyyden vastapainoksi! Toki joogaa on monia eri muotoja eli kyllä silläkin lajilla lihakset saa kipeiksi. Mutta jos teet illalla vaikkapa puolen tunnin tai tunnin yin-jooga -tuokion tai vastaavan rauhoittavan joogan, on olo saman tien raukea ja rentoutunut. Keskittyminen ja tietoisuus omista fiiliksistä lisääntyy, liikkuvuus paranee ja juuri se arjen keskellä rauhoittuminen tekee todella hyvää mielelle! Kun joogan tekee ohjattuna, ei tule myöskään lusmuiltua tai lopetettua kesken 😉

IMG-20150810-WA0021 IMG-20150810-WA0043IMG-20150810-WA0052IMG-20150810-WA0049

Vihdoin tuntuu siltä, että olen löytänyt sen oikean! Sen oikean fiiliksen rakkaita harrastuksiani kohtaan. Salille lähteminen on mukavaa ja joogaa alkaa kaipaamaan, jos sitä ei pariin päivään ehdi tehdä.
Mikä on sulle sellainen laji tai asia, joka on ”se oikea”? 🙂
<3:llä Jenna

jenna

2 vastausta artikkeliin “Vihdoin löysin sen oikean”

  1. Mulla on niin samat fiilikset tota yinjoogaa kohtaan. Niin siistiä! Crossfit on myöskin osoittautunut mun omaksi jutuksi, samoin kuntosali on oikeen kiva harrastus 🙂 Monipuolisuus on ollut mulle aina tärkeää, ja nyt koenkin löytäneeni hyvän balanssin!

  2. Kiva kuulla! Tärkeää on juurikin tuo, että löytää itselle sopivat ja mieluisat lajit, eikä vain harrasta jotain lajia "koska muutkin" 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta