Viikon resepti: Maalaiskanaa sekä -ranskiksia & uunikasvikset

Kokkailtiin vappuna erittäin herkullinen (ja tosi helppo!) ateria, josta pääsette nauttimaan vähän myöhässä. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikös?! 🙂
Kuten olen jo monesti teille kertonut, oon ruuanlaiton kanssa melko laiska. Kuitenkin arvostan makua todella paljon eli omat kokkailut on useimmiten hyvin yksinkertaisia, mutta silti maukkaita, useimmiten terveellisiä raaka-aineita käyttäen.
Tämänkin aterian idea lähti lähinnä siitä, mitä löytyi kaapista. Hitusen soveltamista ja reseptit olivat valmiit. Tästä ateriasta syö 2-4 henkilöä nälän koosta riippuen:
Maalaiskanaa

  • 3 kanan rintafilettä (ei ohuita!)
  • 1 paketti pekonia
  • grillikastiketta tai mausteita oman maun mukaan

Kääri pekonit fileiden ympärille

Asettele kanat vuokaan ja laita 225 C uuniin noin puoleksi tunniksi

20 minuutin kohdalla tarkista kanojen kypsyys ja sivele grillikastiketta niiden pintaan

Grillikastikkeen tilalla voit käyttää vaikkapa pippuria, valkosipulijauhetta, paprikamaustetta tms.
Maalaisranskalaiset

  • 6 isoa perunaa
  • Rypsiöljyä tai oliiviöljyä
  • Suolaa

Pese perunat huolellisesti
Halkaise puoliksi tai tarvittaessa 4 osaan pituussunnassa. Viipaloi pitkulat 3-4 osaan noin 1,5 cm levyisiksi tikuiksi
Levitä vuuan pohjalle öljyä ja laita perunat vuokaan. Pyörittele niitä vielä öljyssä. Ripottele perunoiden päälle suolaa
Paista perunoita 225 C uunissa hieman pidempään kuin kanoja, noin 40 min kunnes perunat ovat kullanruskeita
SONY DSC
Uunikasvikset

  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 punainen paprika
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • rypsi- tai oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Pese kaikki ainekset huolellisesti

Siivuta kesäkurpitsa noin sentin paksuiksi siivuiksi

Halkaise paprika, poista siemenet ja valkoiset osat. Viipaloi paprikan puolikkaat 1,5-2 cm levyisiksi siivuiksi ja halutessasi vielä puolita kahteen osaan poikittain

Laita vuuan pohjalle öljyä ja pyörittele kesäkurpitsat öljyssä. Ripottele kesäkurpitsojen päälle suolaa.

Lisää loput kasvikset vuokaan ja lopuksi hitusen mustapippuria

Vuoka samaan uuniin muiden kanssa, eli noin 225 C. Paista kasviksia puolisen tuntia
SONY DSC SONY DSC
Herkuttele salaatin kera!
Kokkailtiin tämä ateria leivinuunissa, joten asteet ja ajat ovat ”noin arvoja”. Tarkistele ruokien kypsymistä siis säännöllisin väliajoin 🙂 Taidan jättää nuo ranskikset kyllä omaan ruokavaliooni! Kun öljyä laittaa maltillisesti, pysyy ruoka terveellisenä ja huomaamatta perunakin maistuu taas superhyvälle!
Kaipaatko jotain tietyn tyyppistä reseptiä? Toiveita näistäkin saa esittää esim. kommenttiboksiin 🙂
<3:llä Jenna

jenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta