Viikon resepti: Porkkana-peruna -sosekeitto (+tuunaus bodareille)

Muutaman viikon mulla on pyörinyt mielessä idea alkaa tehdä tällaisia ”Viikon resepti”-postaussarjaa. Nyt olisi vuorossa ensimmäinen.

Oon ollut aina melko huono kasvisruokien kanssa. Tuntuu, että ne ei täytä tai että niitä voi syödä alkuruokana tai kevyenä välipalana, mutta siinä se. Onko siis mahdollista saada kasvisruuastakin täyttävä? Sellainen, että nälkä lähtee? On.

Mun ratkaisussa lähdettiin vähän sivuraiteille juuri sen ”kasvis”ruuan perimmäisen merkityksen kanssa. Lisäsin ruokaan nimittäin raejuustoa ja seuraavana päivänä kanafileen kuutioituna. Mutta, kun halutaan pysyä ihan sillä täyttävällä kasvisidealla, voisin kuvitella, että paistinpannulla paahdetut cashewpähkinät ja pinjansiemenet sopisivat tähän erinomaisesti.

Sitten itse reseptin pariin.

Porkkana-peruna -sosekeitto

 

(6-8 annosta)

n. 1 kg porkkanoita

500 g perunoita

1 tl rosmariinia (kuivattu)

1 tl suolaa

1 rkl kasvisfondia

2 dl kermaa (tai vaikka kauramaitoa 🙂 )

Lisukkeeksi raejuustoa tai pähkinöitä ja siemeniä paahdettuna

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat. Keitä ensin porkkanoita noin 10 minuuttia, lisää tämän jälkeen perunat joukkoon. Huomio, että vettä on kattilassa sen verran, että ainekset peittyvät. Keitä vielä noin 20 minuuttia tai kunnes porkkanat & perunat ovat pehmeitä.

Kaada koko kattilan sisältö blenderiin (voi tehdä kattilassa sauvasekoittimella). Lisää joukkoon mausteet ja blendaa kunnes keitto on sileää.

Nauti alkukeittona tai reilummalla annoksella lounaana tai päivällisenä!

Herkullista viikkoa,

jenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta