Viikon resepti: Sitruunapiirakka

Huomenta! Jos olet herkkulakossa, älä lue suotta pidemmälle 😉 Mutta jos suhteesi herkutteluun on samanlainen kuin itselläni: syöt noin 90 % viikosta terveellisesti ja sen lopun voit halutessasi hyvällä omalla tunnolla herkutella, tässä oiva resepti!
Tällä kertaa mennään siis ihan ”vieraille alueille” eli kerrankin jotain ei niin kovin terveellistä tässäkin blogissa 🙂 Lupaan, ensi kerralla sitten taas terveellinen resepti.
Tämä resepti on alun perin Safkaa maanantaista sunnuntaihin -kirjasta, mutta tapani mukaan tuunasin sitä hieman.. Ihan super hyvää!
Sitruunapiirakka
(10 annosta, 24 cm vuoka)
Pohja
150 g pehmitettyä voita
0,5 dl sokeria
1 kananmunankeltuainen
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
3 dl kermaviiliä
2 kananmunankeltuaista
1 dl sokeria
0,5-1 sitruunan mehu riippuen siitä kuinka sitruunaista haluat piirakasta
1 sitruunan kuori raastettuna
3 kananmunan valkuaista
hitunen suolaa

1. Laita hieman pehmennyt voi kulhoon. Sekoita joukkoon sekä sokeri että keltuainen. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos voiseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Sekoittaminen käy näppärästi sähkövatkaimella.
2. Voitele piirakkavuoka. Painele taikina vuokaan siten, että taikinaa on reunoillakin (melkein ylös asti).
3. Sekoita kermaviili, keltuaiset, sokeri, sitruunamehu ja sitruunan kuoriraaste keskenään.
4. Vispaa toisessa kulhossa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi (suolan voi huoletta laittaa jo aluksi sekaan, ei vaikuta valkuaisten vaahdotukseen). Sekoita vaahto varovasti käännellen kermaviiliseokseen. Kaada seos pohjan päälle ja tasoita.
5. Paista piirakkaa 180-asteessa noin puolisen tuntia, kunnes piirakka ei enää tytise juurikaan. Anna sitruunapiirakan tasaantua vielä puoli tuntia huoneenlämmössä ennen tarjoilua.
Herkuttele!
SONY DSC SONY DSC SONY DSC
Rentoa sunnuntaita!
<3:llä Jenna

Jos haluat seurata höpinöitäni & treenejäni enemmänkin:
Tykkää > Facebook
Seuraa > Instagram
Seuraa > Blogilista
Seuraa > Vlogia

jenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta