Viime aikojen tärkein oivallukseni

J:

fitfashion fitfashion_2

Tämä rennompi meno alkuvuonna on saanut mielenkin virkeämmäksi ja siten ajatus juoksee paremmin kuin pitkään aikaan.  Huomaan, että kun saan stressitasot alas, pystyn keskittymään paremmin oleelliseen enkä, niin, stressaa turhasta 🙂

Ulkonäkö on ollut yksi asia, joka on ollut todella paljon mielessä viime vuosina. Muutama vuosi sitten muistutin lähinnä kukkakeppiä. ”Tight gap” löytyi ja lähinnä sitä luuta ja nahkaa. Hiljalleen ajatus lihaksikkaammasta vartalosta nosti päätään ja halusin alkaa tavoitella sitä. Kuntosali on oiva valinta tämän tavoitteen saavuttamiseen ja niin päädyin kuntosalitreenien pauloihin. Salitreeni vei mennessään ja hiljalleen sitä alkoi huomata painon nousua sekä lihakset alkoivat kasvaa. Tässä vaiheessa huomaa, että nälkä kasvaa syödessä ja treenit piti tehdä keinolla millä hyvänsä. Jos salitreenejä tuli vain kaksi kolmen suunnitellun sijaan, morkkis oli melkoisen suuri. Myös jos paino ei jollain viikolla ollut noussutkaan, morkkis tuli jälleen. Mitä olin tehnyt väärin, miksi en kehity?

Näistä luonnollisesti seurasi stessiä, joka helposti saa aikaan vain entistä enemmän stressiä. Kun pidin tuossa loppuvuodesta / tämän vuoden alussa reilu kuukauden täydellisen treenitauon, vihdoin oivalsin, että se kuntosalilla käyminen ei ole ainoa vaihtoehto liikkua. Eikä se lihaskasvun jatkuva tavoittelu tällaiselle ”tavalliselle pulliaiselle” ole mikään välttämättömyys. Tässä vuosien aikana on varmasti sokaistunut muun muassa somen takia juuri tähän lihaksikkaan kropan ihannointiin ja lähtenyt ajoittain liiankin kovasti sitä tavoittelemaan kuitenkaan kokematta siitä sitä todellista nautintoa. Rakastan siis treenata kuntosalilla, rakastan sitä itsensä ylittämistä sekä endorfiiniryöppyä treenin jälkeen, mutta en pidä yhtään siitä, että mun pitäisi väkisin yrittää aikatauluttaa elämäni kuntosalin ympärille. En myöskään pidä juuri tästä itse itselleni aiheuttamastani stressistä, jos sitä kehitystä ei ole tapahtunutkaan haluamallani tavalla.

Alkukuusta jo sivusin tätä aihetta hieman, mutta tässä nyt vähän pidempi pohdinta 🙂 Välillä pitää kulkea pitkäkin tie oivaaltaakseen jotain, nähdäkseen sen oman pienen kuplan ulkopuolelle ja koen, että nyt olen päässyt sieltä kuplasta jo askeleen ulospäin!

Mukavaa viikonloppua!

***

P.S. FitFashionin Instagram -tilillä (@fitfashionfi) on menossa arvonta, jossa voi voittaa kuvissakin näkyvän treenipaidan!

jennaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 2
Tykkää jutusta