Viime viikon treenit 80 % yli tavoitteen

J:

Huomaan aika ajoin törmääväni erilaisiin tavoitteisiin. Vaikka kuinka ajattelen etten aseta niitä, ne kulkevat kuitenkin jollakin tavalla mukana.  Ja toki tämä on ihan ok, jos niistä ei ota turhaa stressiä 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eräs uusi tavoitteiden asettaja on HeiaHeia-sovellus, jota päädyin taas varmaan pari vuoden tauon jälkeen käyttämään. En ole muuten treenejäni tai liikkumisiani ylipäätään seurannut kuin tänne blogiin kirjoittamalla, ja sitä jatketaan toki edelleen, mutta tuo appi antaa aika näppärän paikan laittaa muistiin mitä teki, kauanko se kesti sekä vaikkapa sen treenin fiiliksiä. Mulla on välillä niin surkea muisti etenkin juuri näissä ”mitä tein viime tiistaina” -asioissa, että tällaiset apit ovat todella tarpeen! Toki voisin pitää perinteistä treenipäiväkirjaa, siis ihan fyysistä sellaista, mutta todennäköisesti sen täyttäminen jäisi suht pian.

Kuten sanottu, kirjoittelin viime viikon treenit muistiin ja asetin tavoitteen 5 treeniä / viikko. Miksi juuri 5? En osaa sanoa, ehkä siksi, että päivä pari on kiva olla vapaata viikossa ja tähän summaan pitäisi saada myös ne kehonhuoltohetket! Sunnuntai-iltana appi kertoi, että 180 % viime viikon treeneistä on tehty. Treenejä kertyi siis 9 kappaletta viikolle!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toisaalta tällä määrällä ei ole väliä, vaan sillä millainen fiilis on minäkin hetkenä. Olen huomannut, että kun en enää aseta tavoitteita esimerkiksi niille salitreenien määrälle, olen tehnyt enemmän muutakin ja stressitasot ovat laskeneet huomattavasti. Keskiviikkona esimerkiksi käytin 1.5 h tehden pari pilates-treeniä sekä yhden venyttelyn Yogaista. Olo oli melkoisen virkeä ja kroppa avattu lukoista 🙂 Sunnuntaina käytiin palauttamassa luisteluhiihdon tekniikkaa mieleen 6 km lenkillä. Hiljalleen ilmeisesti tämäkin tyttö alkaa ymmärtää, että kyllä sitä muutakin voi tehdä kun vain sitä kuntosalia (vaikka se rakkain harrastus edelleen onkin)! Monipuolisesti mutta ei liikaa, tällä asenteella jatketaan 🙂

Yksi takapakki tähän mukavasti alkaneeseen aktiviisuuteen saattaa tulla kuitenkin tässä eteen. Kerroin teille, että kaaduin uutena vuotena mökillä pepulleni ja otin ranteilla vastaan. No, vasen ranne kipuilee edelleen ja kävin sen näyttämässä lääkärissä, joka passitti röntgen-kuviin. Nyt jännitetään onko siellä joku murtuma (ihmettelisin, jos on, kun sitä kuitenkin jollain tavalla voi käyttää ilman suuria särkyjä), mutta toivottavasti pian selviää! Just nyt olisin niin täynnä energiaa, että en jaksaisi pitää enää taukoa liikunnasta!

jennaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta