Voihan pimeys

J:

Tuntuuko sustakin, että tää marraskuu jatkuu loputtomiin ympärivuorokautisen pimeytensä kanssa? Niin mustakin!

Yleensä en ole kovinkaan paljoa syksyn tai näiden loppusyksyn pimeistä jaksoista hetkahtanut. Tänä vuonna kuitenkin tuntuu siltä, että tää sais jo ihan oikeasti loppua! En jaksa tehdä yhtään mitään. Töissä onneksi hommat hoituu, mutta kotona ei vaan kiinnosta / jaksa / huvita tehdä sitten yhtikäs mittään. Aamulla kun herää, on pilkko pimeää. Päivällä, kun vilkaisee ulos on pimeää ja sataa. Illalla sataa ja on taas aivan sysimustaa. Kiva! Yritä tässä olla sitten positiivinen ja ahkera!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toisaalta. Saisiko sitä tämän pimeän hetken vaikka vain olla? Täytyykö sitä suorittaa edelleenkään 24/7 365? Olisiko se sittenkin ihan okei, että tämän muutaman viikon ajan ottaisi enemmän rauhallisesti, lukisi kirjaa, katselisi jonkun leffan silloin tällöin, himmaisi tahtia?

Jotenkin todella jännää, että sitä on luonut itselleen sellaisen prioriteettilistan, että ensin täytyy käydä salilla, siivota talo ja vähän fiksata jotakin nurkkaa, ja vasta kaiken tekemisen jälkeen saa ottaa ihan rennosti loppuillan, jos kello nyt ei vielä on puoli 11. Ja tämä järjestys seuraa mukana joka ikinen päivä viikosta toiseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Selvää on se, että muun muassa liikunta ja terveellinen ruokavalio antavat energiaa myös näinä pimeinä aikoina. Eikä niitä kannata vähätellä. Mutta taidan pyhittää nämä loput pimeät viikot enemmän fiilispohjaiseen treenaamiseen kuin kovinkaan tavoitteelliseen sellaiseen. Jos väsyttää aivan julmetusti (väsyttää, ei laiskotuta), onko edes kovin järkevää laittaa kroppaa kovan kuormituksen alle? Tuskin. Silloin voi hyvällä omalla tunnolla ottaa sen teekupin & kirjan sohvalle ja kääriytyä sinne viltin alle.

Mutta kuten sanottu, liikunnasta saa kummasti energiaa ja hyvää fiilistä pimeän keskelle. Sen huomasin eilenkin, kun tein korkealla sykkeellä kahvakuulan sekä vastuskumpparin kanssa puolen tunnin jalkatreenin. Hiki tuli 5 minuutin jälkeen ja olo treenin jälkeen oli todella loistava!

Onneksi pian tämä pimeä kausi on selätetty ja saadaan toivottavasti nauttia lumesta ja auringostakin 🙂 Ehkä sitten tämä kumma kaamosmasiskin katoaa!

jennaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta