Voihan repsahdukset!

Hoh hoh! Moneskohan postaus tämä on sokerikoukusta ja repsahduksista tämän blogin historiassa? En edes viitsi tutkailla historiaa vaan jaan teille jälleen yhden uuden. Valitettavasti 😉

Viime viikko vietettiin talvilomaa. Lähdettiin sunnuntaina mökille, jossa oleiltiin viikon verran. Tästä vielä mutkan kautta vanhemmilleni, jossa oltiin pari päivää. Reilu viikko siis poissa kotoa ja poissa tutusta ja selkeästä arkirytmistä. Lomalla on ihanaa ja ihanaa on myös se, että lomalla on todellakin okei ottaa rennosti, myös ruokailun kanssa. Mutta tällaiselle erittäin helposti sokeriin ja herkkuihin addiktoituvalle juuri nämä viikon ajan rennompaakin rennommat syömiset johtavat lähes poikkeuksetta siihen, että arkirytmiin ja herkuttomiin päiviin on todella haastava palata.

Ei ole tällä viikolla vielä täysin herkutonta päivää näkynyt ei! Itsehän tietää täsmälleen mitä pitäisi tehdä, että kierteen saisi jälleen katkaistua, mutta mutta.. Ei tässä auta muuta kuin ottaa jälleen itseään niskasta kiinni. Korvata herkkuhimon hetkinä suklaalevylle hakeutuva mieli (yksi hyvä keksintöhän on lopettaa niiden herkkujen tuominen kotiin asti!)  vaikkapa hedelmillä ja päästä takaisin säännölliseen ateriarytmiin. Eiköhän se herkkuhimo näillä taas hiljalleen unohdu ja kroppa alkaa tuntua virkeämmältä!

Kolikon kääntöpuolena on tietysti se, että eipä tässä mitään tiukkaa dieettiä olla noudattamassa, joten itsensä mollaamiseen näinä hetkinä ei ole aihetta. Mutta onhan se olo kevyempi sekä virkeäpi, kun syö terveellisesti, muistaa vedenjuonnin, liikkuu monipuolisesti sekä nukkuu tarpeeksi! Mieli taas voi hyvin, kun antaa silloin tällöin vapauksia itselleen ja suo niitä pieniä herkkuhetkiä (joiden ei välttämättä tarvitse sijoittua viikon jokaiselle päivälle, herkkupäivä viikossa riittää  varmasti ihan hyvin;) )!

Kurssi kohti virkeämpää oloa!

// Jenna

jennaa

2 vastausta artikkeliin “Voihan repsahdukset!”

  1. sokerista tulee aina niin väsynyt olo, mutta silti siihen välillä sortuu! ärsyttävää :S täälläkin tarvitaan ryhtilikettä (ennen oli vain 1 herkkupäivä viikossa ja nykyisin menee 2-3….) tsemppiä sinnekkin =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 4
Tykkää jutusta